Results 1 to 3 of 3

Thread: grammar checker

  1. #1
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    217

    Talking grammar checker

    helo all ...

    emm saya ade buat satu application ngan flash .....

    Malay Language Grammar checker .....

    kiranya sepatutnya dia cek grammar / tatabahasa ayat yang dimasukkan ......

    tapi .... semua kan tahu bahasa ni besauu dan fleksible ... jadi kekadang tuuu mlgc saye tak bagi prediction yang betul ... hehehe ....

    kira takpe le ... ni baru permulaan .... testing phase ....

    mlgc ni size die kecik cuma ade 4000++ perkataan saje yang die boleh terima ..... and kalo masuk perkataan yang die tak kenal ... die tak buat spelling checking ..... itu 2nd phase punya bab .....
    so kalo nak try to masukkan la perkataan yang die kenal .....

    ok ... contoh yang boleh di try... cuba masukkan ayat ::
    saya pergi ke kedai.
    saya pergi ke kedai dengan.
    saya pergi ke kedai dengan kawan.
    pergi saya ke kedai dengan kawan.
    saya pergi ke kedai dengan kawan membeli barangan harian.
    saya ke kedai.


    <embed src="http://www.x-seed.org/flash/mlgcWeb.swf" WIDTH=700 HEIGHT=580 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>



    so kalo ade suggestion ,,,,, boleh la bagi .... tapi heheh ,,, kalo korang masukkan ayat lepas tu die predict salah tu ,,,, heheh ... biase le ...... Microsoft word pon selalu cam tu ..... keh keh keh



    lagi pon ,,, ini beginning phase .....

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    221
    Best ah!
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    205

    nice konsep

    best gak idea tue.. tapi sesetangah komputer xdapat nak handle action script yang berat sangat xspecially cc... so kalo buat perisian lagi gempak le kut

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Software Paypal Account Checker & Login Account
    By dustalelaki in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2009, 03:27 AM
  2. HTML checker
    By Ben in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 15
    Last Post: 07-05-2005, 11:14 AM
  3. good free broken link checker
    By icadea in forum Website Design
    Replies: 1
    Last Post: 12-12-2004, 02:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39