Results 1 to 4 of 4

Thread: Macam mane nak buat Advanced Preload

  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    Macam mane nak buat Advanced Preload

    Aku dah try tutorial dalam flashkit.com.
    Tapi tak working dgn baik.
    Aku nak buat preload ade percentage, +ll.
    Ade gak die suruh export fail data. Masalahnye bila aku export fail data, die jadik macam ni:

    Movie Report
    -------------
    FrameFrame # Frame Bytes Total Bytes Page
    ------------ ----------- ----------- ---------------
    1 2604 2604 Szene 1
    2 394 2998 2
    3 15 3013 3
    4 552 3565 4
    5 15 3580 5
    6 143 3723 6
    7 2 3725 7
    8 2 3727 8
    9 2 3729 9
    10 2 3731 10
    11 2 3733 11
    12 2 3735 12
    13 2 3737 13
    14 2 3739 14
    15 2 3741 15
    16 2 3743 16
    17 2 3745 17
    18 2 3747 18
    19 2 3749 19
    20 2 3751 20
    21 2 3753 21
    22 2 3755 22......................................

    Pada hal dlm tutorial die tunjuk fail data tu macam ni :

    &1=2165&2=305&3=15&4=440&5=15&6=532&7=479&8=504&9= 532&10=521&11=495&12=416&13=496&14=533&15=556&16=5 69&17=566&18=555&19=526&20=491&21=418&22=399&23=52 7&24=536&25=568&26=30&27=524&28=479&29=504&30=532& 31=521&32=9&33=415&34=496&35=533&36=556&37=565&38= 562&39=555&40=526&41=9&42=418&43=9&44=527&45=536&4 6=9&47=523&48=479&49=504&50=533&51=9&52=9&53=415&5 4=496&55=533&56=560&57=565&58=562&59=555&60=526&61 =9&62=417&63=9&64=527&65=537&66=9&67=523&68=479&69 =504&70=533&71=9&72=9&73=415&74=496&75=533&76=560& 77=565&78=562&79=555&80=526&81=9&82=417&83=9&84=52 7&85=537&86=9&frame_total=86&bytedata_loaded=1&

    Soalan aku sekarang, camner nak keluarkan fail data yg macam di atas?????
    Aku punya preload, percentage die taknak berfungsi. Asyik tunjuk percent yg sama jer.
    Somebody please bagi tau aku cara yg betul buat adv. preload....please.................
    HaniSaidi

  2. #2
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    216

    Releks... releks bebeh...

    ko nak buat preloader sonang je seh.. tak perlu data-data file nih setahu aku... camnih..

    Ko try yang simple ni macam aku buat preloader dalam veteran.com.my tu...

    Memula ekau create satu dynamic text. Labelkan sebagai "peratus". Dalam frame pertama, ekau letakkan value nih:
    peratus = 0;

    Lepas tu kat frame kedua:
    play();
    peratus = int((getBytesLoaded/getBytesTotal)*100);

    Dekat frame ketiga:
    if (peratus >= 100) {
    nextFrame();
    } else {
    prevFrame();
    }

    utk frame ke empat:
    play();

    Dalam frame ke empat tu ko taruk la tulisan "Abis download"
    Make sure tulisan "Abis download" tu di layer lagi satu dan hanya appear masa frame ke empat. Untuk dynamic text yang variable dia "peratus" tu.. ekau taruk kat layer lain utk kemudahan ko paham.. tapi dia mesti dalam frame 1-3.

    Try la.. veli simple.. if tak jadi kasi tau aku.. aku try kasi dalam fla. mungkin penerangan kurang jelas hehe..

    Selamat Cuba!!!
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    212

    Cool tambahan

    sebenarnya aku rasa ade ralat tue...

    peratus = int((getBytesLoaded/getBytesTotal)*100);

    sepatutnya

    peratus = int((getBytesLoaded()/getBytesTotal())*100);

  4. #4
    Join Date
    May 2003
    Location
    Earth
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Question mak aih!

    a'kum! awat sampai sekompleks kempleks sukan cara anda? sumer org pun buat cam abgCool je. bykkan rujuk sample laa. kat flashkit banyak maa. pi usya sana. aku sayang sungguh ngan flashkit.com tu. kuhurx kuhurx.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Saya nak buat laman web ecommerce...Macam mana ya...
    By Syahrizal in forum Mamak Stall
    Replies: 4
    Last Post: 03-06-2009, 06:00 PM
  2. macam mana nak buat log in system?
    By syedafiq in forum FeedBack & Suggestion
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-2006, 01:56 PM
  3. Macam mana nak buat fail pdf
    By zxc in forum Mamak Stall
    Replies: 16
    Last Post: 12-04-2004, 09:42 AM
  4. Macam mana nak buat button macam ni
    By zxc in forum Graphic Design
    Replies: 11
    Last Post: 22-03-2004, 08:17 PM
  5. cam mane nak detect haribulan
    By masterG in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 02-04-2002, 09:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47