Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 23 of 23

Thread: Multimedia Presentation

  1. #16
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Serdang
    Posts
    22
    Rep Power
    0

    Try la guna software lain

    Apa kata guna software lain... kalau nak mudah boleh guna Multimedia Scala ataupun kalau terror boleh guna Macromedia Director... tak la susah sangat... sapa-sapa yang boleh guna Flash insya'***** boleh guna director...

    Problemnya bila guna flash... bila kita preview animation kita dengan sound mesti lari punye...

    Kalau guna Director kita ada pilihan nak buat self running atau dengan menu navigation...

    Cuba la try test tengok...

  2. #17
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    214

    Cool

    alops.. ahh.. director.. flash.. buat pengetahuan rizalnet.. Flash pon boleh synckan lagu2nya.. gunakan Stream option.. maka lagu tu akan stream ikut pada 'perjalanan' lagu.. jadi kalau nak sync kan.. kena ikut la pada streaming lagu tu.. bukan director je bole.. flash pon bole.. hehehe.. setakat aku tau.. Flash takleh mainkan MIDI.. tapi director bole.. tu ha yang ada.. sebenarnye nak buat intro pasal company.. tak perlu semua guna flash.. gunakan creativity anda gak.. haa.. baru 5 minit pon tak cukup

    Orait.. cool bebeh!

    Kalau computer ada graphic accelerator.. lagi best animasi.. tak caya try la
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  3. #18
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    209

    re:multimedia presentation

    aku ade jugak pengalaman buat falsh presentation lebih kurang 15minit yang bile aku comvert kepada .exe jumlah fail hampir 60mb.... so flash ok sebab ko bebas untuk setkan dia punya timeline atau frame untuk gabungkan antara text, animasi dengan sound.

    aku buat dulu ala movie so lagi berat sebab masa tu flash 5 so aku punya video kena convert kepada bitmap... ;lagi berat...

    aku cadangkan ko guna flash mx... untuk interaxtive presentation tapi kalu yang tayang je tanpa ape-ape mouse click baik ko buat dalam flash lepastu guna director untuk convert movie tu dalam format quicktime... ni lagi jimat ruang dengan kualiti movie lagi ok ler...

  4. #19
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    cyberjaya
    Posts
    38
    Rep Power
    0
    aku pun setuju cam gemp X cakap tuh..betul la tuh...

  5. #20
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Melaka
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    macam mana nak create auto run utk swish ?

    a'kum and good day,


    aku nak buat cd interactive pakai swish...
    la ni masalahnya aku tak dapat create
    autorun cd utk "run" kan aku punya
    swish presentation...

    tolong aku sket...

    perlukah aku tukar swish kpd flash..lepas tu create .exe
    or just create autorun swish tu..???
    ::digital metal ::
    ::No retreat, no surrender::
    www.xpdc.cjb.net >> The Ultimate XPDC Website 2002.

  6. #21
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    209
    bleh...

    dalam folder cd tu kena ade autorun.inf ler... tapi untuk arahan open file swish tu just tukar kepada namafile.swf sebab arahan autorun bleh untuk ape-ape jenis fail tapi kena pastikan computer tu ade flash player je la...

    untuk proper coding dalam autorun.inf bleh carikan dalam mana-mana cd yang ade autorun... just copy dan edit guna notepad... tu je

  7. #22
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    209

    sorry... ader ralat skit

    autorun tu xleh nak laksanakan selain daripada .exe ler... aku pun baru perasan... so skrg tinggal dua cara lagi je la iaitu sama ada import dalam flash dan tukar kpd exe atau buat satu exe fail kosong yang akan laksanakan fail swf tu....

  8. #23
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Lightbulb multimedia presentation

    you can use Director, it's the best tools for multimedia tools.it can support alots of media rather than Flash... but mostly it depands on your platform e.g RAM etc...

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Presentation Folder–The Most Riveting Creation
    By bryanfuller in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2009, 05:39 AM
  2. What Can You Gain From Presentation Folder
    By muqtada123 in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 20-11-2009, 08:32 AM
  3. Presentation Folders Are Great Creation
    By muqtada123 in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 22-10-2009, 05:57 AM
  4. Ever Hot Selling Products: Presentation Folders
    By muqtada123 in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 02-10-2009, 12:50 AM
  5. Flash Presentation
    By skyer in forum Looking To Hire
    Replies: 3
    Last Post: 20-07-2007, 12:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112