Results 1 to 13 of 13

Thread: berapa harga website ni

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ipoh-tawau
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Exclamation berapa harga website ni

    tolong aku wei
    aku x tau nak cas brapa kat customer aku nih.
    die mintak buat website yg ada log in n then yg ada link utk bayar scara online by paypal.
    1st page pkai flash n yg lelain tuh content biasa jer
    tolong aku wei
    kalo web bese blh ler aku ltak tp die mintak lbh2 plak so nk letak lebih atau ltak brapa?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ipoh-tawau
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    xda sesapa yg tau n blh kongsi?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    Salam...

    Mana link web site tue.
    Saya nak tengok...

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ipoh-tawau
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    website tu blm buat lagi coz customer tu nk tau brapa harga website tu dulu.
    skarang ni die juz bg aku deposit je.
    website die lbh kurang cam duitorangmalas.com

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Location
    Anywhere
    Posts
    98
    Rep Power
    153
    kalau website camtu, range dalam area RM300-500..
    upah buat flash graphic tu biasanya aku caj rm200-rm500..
    depends kepada design n tahap susah nak buat la..

  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ipoh-tawau
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    oo ok.
    tx baloot
    nnt aku belanja cikidis 1 pek
    hehe
    maybe aku letak dalam 300-400 kot
    sbb flash tadak
    juz content biasa jer

  7. #7
    Join Date
    May 2007
    Location
    Anywhere
    Posts
    98
    Rep Power
    153
    hahaha..
    boleh belanja cikidis ok dah..

  8. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Penang
    Posts
    251
    Rep Power
    137
    do you just design for your client? or you will help to host as well?

    cost will be different depends on the requirement as mention by others.

    On top of that, you may also need to take into consideration if you are going to help them to build an e-commerce store and helping them to integrate the online payment gateway for their online store.

    Besides, are they going to register their own paypal account? or you help them register? You may consider one of the local payment gateway - iPay88

    have you take into consideration how much you going to charge them in the future if they come back to you to request for some maintenance purpose.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    kl
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    oku rasa.. ko kena pikir betul2 sebelum nak charge. kalau aku, aku letak anggaran dalam RM 8000 - RM 5000. kalau letak dalam RM 300-500 tu tak berbaloi-baloi.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    kl
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by nawri View Post
    oku rasa.. ko kena pikir betul2 sebelum nak charge. kalau aku, aku letak anggaran dalam RM 8000 - RM 5000. kalau letak dalam RM 300-500 tu tak berbaloi-baloi.
    kalau satu pages tu letak laa harga RM 500 ke RM 700.

  11. #11
    Join Date
    May 2007
    Location
    Anywhere
    Posts
    98
    Rep Power
    153
    Quote Originally Posted by nawri View Post
    kalau satu pages tu letak laa harga RM 500 ke RM 700.
    Why terlalu mahal tu harga per-page? Range harga aku untuk per pages antara 100 - 250 je. 700 tu dah boleh siapkan satu website simple yang ada 4page.

  12. #12
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    johore
    Posts
    65
    Rep Power
    120
    tu harga utk freelance.. nak tgok harga utk website, siap ngan hosting domail serta ngan promotion skali tgok kt sini
    Welcome to Primerabizz.com

  13. #13
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    johore
    Posts
    65
    Rep Power
    120

    Harga website

    tu harga utk freelance.. nak tgok harga utk website, siap ngan hosting domail serta ngan promotion skali tgok kt sini

    klik sini-primerabizz.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. berapa harga 1U server dekat malaysia
    By rils82 in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 14
    Last Post: 06-11-2010, 11:05 AM
  2. Berapa nak charge bg system development
    By Krypto in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 20-12-2006, 11:36 AM
  3. Harga buat website paling standard
    By ChEf_N|3aM in forum Mamak Stall
    Replies: 49
    Last Post: 16-02-2004, 09:34 AM
  4. Berapa Harga Domain .com.my, .net.my, .org.my...
    By kerenggeforum in forum Domain Names
    Replies: 8
    Last Post: 23-07-2003, 09:46 PM
  5. berapa umur anda
    By donut in forum Mamak Stall
    Replies: 24
    Last Post: 13-06-2002, 07:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112