Results 1 to 8 of 8

Thread: How to create this ?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    216

    How to create this ?

    macam maner nak buat layer scroll down macam guner iframe kat http://www.teamphotoshop.com/.. please help me !

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    277
    Rep Power
    224
    Where??

  3. #3
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    216
    http://www.teamphotoshop.com/index.php
    kat team news box.. aku dah check dier guner layer.. cume aku tak tau camner nak buat camtu ?
    http://www.boomspeed.com/ftkimage/sign.jpg
    Quand? Quand est-ce que je Trouverai Quelqu'un Qui peut Se trouver Contre Moi ?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275
    eheheh..
    sebenornya.. kalau ko nak tau.. aku pun baru jer nak guna scrolling camtuh..

    dan dah jumpa.. cuma sedikit berbeza.. tapi ebih kurang sama..
    cuma rasa malas nak paste kat sini

    ada banyak sangat sebenarnya..

    try pegi cari kat:
    www.hotscripts.com

    cari dibawah title javascript.
    pastuh bawah sub title Text Effect atau Scrolling Text

    bukan saja satu atau dua..
    tapi ada lebih lebih lebih dari 50 jenis yang ada lain-lain sikit jer bezanya..

    Good Luck !

  5. #5
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    216
    thanx.. but aku rase aku tak perlukan script yg mystic bagi tu.. sbb aku dah jumper caranya.. guna p7animagic layer... nak dpt kannyer(guner dreamweaver) download kat macromedia extension exchange....
    http://www.boomspeed.com/ftkimage/sign.jpg
    Quand? Quand est-ce que je Trouverai Quelqu'un Qui peut Se trouver Contre Moi ?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275
    ko try pi tengok kat sini.. ( rahsia nih tauu.. )

    http://www.pergh.com/v2

  7. #7
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    216
    hoo... tak sedar rupernyer ko design interfaces baru yek.. don't worry aku akan rahsiakan dari geng pergh tu.. cun tulla ko buat.. mystic.. boleh tak aku cungkil sumer rahsia website pergh tu utk aku buat research ?? lagi satu apsal sebelah kiri nav bar tu kosong.. lagi pun main box kecik sgt.. skang baru nampak sikit cam site art dgn kemunculan skateboarders tu..
    http://www.boomspeed.com/ftkimage/sign.jpg
    Quand? Quand est-ce que je Trouverai Quelqu'un Qui peut Se trouver Contre Moi ?

  8. #8
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    216
    woop.. luper lak.. nak tanya.. mystic.. ko belajar PHP kat ner.. ke ko blaja snirik.. kalo blaja snirik agaknya berapa lamer baru ko master.. dan camner ko bermula nak blaja.. ??
    http://www.boomspeed.com/ftkimage/sign.jpg
    Quand? Quand est-ce que je Trouverai Quelqu'un Qui peut Se trouver Contre Moi ?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Who create affiliate?
    By Robinalex in forum Affiliate Marketing
    Replies: 5
    Last Post: 12-01-2010, 11:33 AM
  2. Replies: 10
    Last Post: 09-08-2008, 10:56 PM
  3. anybody know how to create a *.chm file?
    By Bandit in forum Webmaster Tools
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2007, 12:27 AM
  4. how to create site map??
    By joyce in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 28-01-2003, 03:15 PM
  5. How you create a forum like this ?
    By y_benjie in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 31-12-2002, 10:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112