Results 1 to 7 of 7

Thread: tablet yg ada function 'pressure'

  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Question tablet yg ada function 'pressure'

    a'kum...

    you all ada cadangan tak tentang penggunaan mouse pen atau tablet di dalam Flash...?? especially yg murah dan ada function 'pressure'... maksudnya jika kita tekan mousepen tu kuat line dia akan tebal... kalau kita tekan sikit je... line dia nipis...

    sebelum ni... aku biasa pakai pen mouse yg ada kat keyboard (tak ingat nama tapi buatan jepun).. yg ni ada pressure... tapi dah rosak... pen mouse ni bila kita install je driver dia.. terus ada satu button khas pada panel toolbar dalam Flash. yg bentuk cam tanda 'koma' terbalik.. tapi sekarang mousepen ni dah rosak... frust aku...

    pastu aku try Genius Easy Painter yg kawan aku bagi pinjam.. lepas install takde pressure... samada aku tekan ke? tak tekan kuat ke? line dia sama je... icon tu pun takde... cemana ye?

    tolong cadang ok..?? thanks...
    Learn is better than sleep...??

  2. #2
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    213
    tablet yg pressure sensitive.. wacom graphire la... 512 pressure level....dl 250 boley dapat
    http://ap.wacom.co.jp

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    wuihhh... mahalnye wacom tuh...

    anyway 10Q to Gemp-X.... sebab bagi idea... site yg anda bagi tu baguih... driver banyak untuk tablet & O/S....

    actually... aku ni pakai flash just untuk edit-edit je (flasher cabuk) .... lain la cam anda tu... maybe you're a designer.... anyway... kepada sesape yg ada tablet yg berminat nak dilelong.. buleh beritahu aku ok?
    Learn is better than sleep...??

  4. #4
    ChEf_N|3aM Guest
    Wacom Graphire2 4x5 Graphite USB = List Price : RM 293.37

  5. #5
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    chef... wacom yg anda beri info tu... batteryless ngan wayarless tak..?? kalau ye.. menarik tu... dan yg paling mustahak... aku nak tau jugak apesal anda nak jual... ok...?? (survey nih... hehehh..)
    Learn is better than sleep...??

  6. #6
    ChEf_N|3aM Guest
    hehehe aku tak jual laaaa..... ko nak jenis ape.... ade banyak senarai nie jap........

    Harga Produk WACOM (Harga Runcit)
    nie harga sebenar produk wacom..

    Wacom Intuos 4 x 5 USB Tablet = List Price : RM 542.69
    Wacom Intuos 6 x 8 USB Tablet = List Price : RM 852.45
    Wacom Intuos Pen = List Price : RM 696.30
    Wacom Intuos 6 x 8 PC Serial Tablet = List Price : RM 852.45
    Wacom Intuos2 4x5 USB = List Price : RM 727.38
    Wacom Intuos2 6x8 USB = List Price : RM 1,087.90
    Wacom Intuos2 12x12 USB for CG = List Price : RM 1,511.68
    Wacom Intuos2 12x18 USB for CG = List Price : RM 2,182.13
    Wacom Intuos 4D Mouse = List Price : RM 976.80
    Wacom Intuos2 4x5 Serial = List Price : RM 727.38
    Wacom Intuos2 6x8 Serial = List Price : RM 1,087.90
    Wacom Intuos2 12x18 serial for CG = List Price : RM 2,182.13
    Wacom Cintiq 15" LCD Tablet = List Price : RM 8,222.50
    Wacom Intuos 12 x 12 USB for CAD = List Price : RM 1,131.86
    Wacom Intuos 12 x 18 USB Tablet for CAD = List Price : RM 1,664.58
    Wacom Intuos2 12x12 Serial for CG = List Price : RM 1,511.68
    Wacom Intuos 9 x 12 USB Tablet = List Price : RM 1,131.86
    Wacom Intuos Lense Cursor = List Price : RM 696.30
    Wacom Intuos 9 x 12 PC Serial Tablet = List Price : RM 1,131.86
    Wacom Intuos 12 x 12 USB for Graphic = List Price : RM 1,131.86
    Wacom Intuos 12 x 18 USB Tablet for Graphics = List Price : RM 1,664.58
    Wacom Intuos2 12x12 USB for CAD = List Price : RM 1,511.68
    Wacom Intuos2 12x18 USB for CAD = List Price : RM 2,182.13
    Wacom Intuos2 9x12 USB = List Price : RM 1,511.68
    Wacom Intuos 12" x 18" PC/Mac for Graphics = List Price : RM 1,664.58
    Wacom Intuos2 12x18 Serial for CAD = List Price : RM 2,182.13
    Wacom Intuos2 12x12 Serial for CAD = List Price : RM 1,511.68
    Wacom Graphire2 4x5 Graphite USB = List Price : RM 293.37

    ade banyak lagi tak sempat nak tulis banyak sangat........

  7. #7
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    pergghhh..!! banyak nye regae.... tapi ok la sebab memang anda dah bagi regae yg paling murah pun kat aku sebelum nih... aku dah tengok2 lam internet tapi tak jumpe plak yg regae murah tu.. hehehhh...

    anyway 10Q la chef... buleh gak aku buat budget sikit pasnih tang mana yg aku leh beli... sebab aku kena beli jugak... hehehhh.. wokey... adioss....
    Learn is better than sleep...??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. php ob_start function
    By Redzuan9999 in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2007, 10:38 AM
  2. Help needed in loadMovie() function!
    By eric in forum Website Design
    Replies: 9
    Last Post: 24-05-2004, 10:34 AM
  3. print function
    By ardella in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 13-05-2004, 12:50 AM
  4. stripslashes() function for JSP?
    By lcf in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 21-04-2004, 10:06 PM
  5. array_splice? unset? which function is appropriate??
    By joyce in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 17-09-2002, 02:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112