Results 1 to 11 of 11

Thread: Flash 5 ada adjustment color tak..???

  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Question Flash 5 ada adjustment color tak..???

    a'kum,

    tumpang tanya ye.. aku ni biasa dengan flash 4... sekarang ni dah keluar flash 6... tapi aku baru je nak kenal ngan flash 5... errr... soalannya...

    dalam menu flash 5 tu... kat mana kita nak cari 'adjusment' yg macam dalam gambar kat bawah ni... tak jumpa la... actually.. gambar ni aku capture dari flash 4.... so.. kepada sesape yg dah jumpa tu tolong ye..?? thanks...
    Attached Images Attached Images To view attachments your post count must be 0 or greater. Your post count is 0 momentarily.
    Learn is better than sleep...??

  2. #2
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Exclamation opsssssssss............!!

    opssss.... ada satu lagi.... kat bawah ni....
    Attached Images Attached Images To view attachments your post count must be 0 or greater. Your post count is 0 momentarily.
    Learn is better than sleep...??

  3. #3
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    221
    waalaikummussalam....

    emm tu senang je tu ...

    ni tengok gambar yang saye bagi tu ...

    mula mula ... higlight la objek yang ingin ditukar kaler ... kemudian .... tekan yang ade dekat arrow warna merah tu .... atau ..... "rightclik -> panel -> mixer" ....

    lepas tu .... pegi di tempat yang dibulatkan (dalam gambar diberi) dan tekan "double klik" ... nanti kuar la die .... wokeh ?

    ...............

    ok .. yang kedua pulak nak buat "Fill" ....

    klik kat objek yang tuka kaler .... kemudian "rightclik->panel->fill"

    nanti ade kuar "Fill Menu" dan ada drop down menu kat situ..... so pilih laa ... nak linear gradient kaa .... nak radial gradian kaa ....

    lepas dah main ngan gradian tu .... adi boleh save kan .... dengan tekan button bentuk disket kat bawah "Fill Menu" ....

    kalo nak retrive balik kaler yang di"save" tu ,,,, die ade dekat

    "panel->swatches"

    ok ? ....
    Attached Images Attached Images To view attachments your post count must be 0 or greater. Your post count is 0 momentarily.
    Last edited by kuman; 07-05-2002 at 03:42 PM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    coo'leem
    Posts
    55
    Rep Power
    221

    Thumbs up ooo...

    hmm.. thankz adi sebab tanya soklan kedua tuh... yang gradient tuh ... saya pun baru tau jerk.. ok kuman... penjelasan yang jelas dan mantap untuk gradient.. anak murid ko nih pun baru tau jerk..
    AkU @daLaH aKu

  5. #5
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    amin...

    timekasih kepada kuman dan tak lupa pada min_ah juga.... kerana kalian... aku dah jumpa benda tu.. tersorok rupenye... anyway.. thanks a lot kuman... kalu ada apa2 problem pasal flash 5 ni.. aku tanya lagi... ok?

    thanks all...
    Learn is better than sleep...??

  6. #6
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    221
    emmm ... same - same .....

    sekiranya ade pape masalah .... tanye je .... insyaAllah kalau terdaye saye akan jawab .....

  7. #7
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    213
    dah lame aku tak masuk ///..pakai flash mx terus laa.. lagi best ...dier punya option lagi banyak..

  8. #8
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    Gemp-X... flash 6 dengan flash MX tu sama ke? atau lain-lain punye versi...??

    fulamak.. flash 6 pun aku tak sentuh lagi... dah ada flash MX pulok doh... pehtu... guano...???
    Learn is better than sleep...??

  9. #9
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    221
    heheh ..... Flash MX == Flash 6

    cuma dierang bagi nama gempaq sket kali ni ....

    termasuk jugak Dreamweaver MX, dan ColdFusion MX

  10. #10
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    underground
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    tapi kalau nak view kena ada plugin baru untuk ie kan...?

  11. #11
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    221
    ye .... boleh download free ..... dekat Macromedia.com .... atau pegi je site mane mane yang guna Flash MX.... die Download automatik bila tak leh view .......

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Color schemer online
    By funtasy in forum Graphic Design
    Replies: 6
    Last Post: 13-04-2009, 03:37 PM
  2. What is the best color picker tool
    By genzy in forum Webmaster Tools
    Replies: 13
    Last Post: 10-02-2009, 06:32 PM
  3. Cartique : Color Of Life
    By ajamz in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 26
    Last Post: 17-01-2006, 12:23 PM
  4. Color images in wap?
    By soggie in forum Website Design
    Replies: 7
    Last Post: 09-11-2005, 06:45 PM
  5. Color scheme ideas...
    By sufyan in forum Website Design
    Replies: 4
    Last Post: 04-06-2004, 04:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112