Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Learning web in Malay

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    KB
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    Learning web in Malay

    I create a portal to help people to learn building their own website in malay language. Have a look, a comment and feedback are most welcome.
    Kripkorn Studios

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    KB
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    sory2 alamat dah bertukar.

    Selamat Datang | Kripkorn Studios

  3. #3
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    web anda sangat HODOH dalam IE 6.

    Buat pengetahuan anda.. lebih 50% user (terutama XP) masih menggunakan IE 6 kerana ia adalah default browser untuk XP.

    Transparent PNG anda gagal bukan kerana salah browser semata-mata. Tapi kerana anda yang gagal. dan kecacatan itu tidak boleh dibanggakan sebagai web 2.0! .

    Pastikan anda check web anda dengan top browser ie : Firefox, IE6 & 7, Google Chrome .. dan mungkin opera.

    Atasi masalah itu dengan fikiran. Bukan dengan self-claimed.

    Harap maklum.
    Last edited by mysticmind; 09-11-2008 at 08:30 PM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    KB
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    in ie 6? ok2, x perasan pulak dalam ie6 mcm mane, nanti sy try cara jalan untuk ie6. terima kasih atas info ni.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    The World That Never Was...
    Posts
    167
    Rep Power
    154
    bro kripkorn, mungkin ini dapat membantu anda untuk mengatasi masalah bro mystic cakap :

    PNG in Internet Explorer: The Solution

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    KB
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    ok terima kasih banyak2.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    PJ
    Posts
    346
    Rep Power
    202
    sebagai pengguna dan viewer biasa, sume dah cantik dah rasanya.sumer jelas, dari mula kita masuk site ni sampai kita daftar pun ok. jelas dan terang. direct dan straight forward. carta pengajian pun baguih, lengkap dan jelas.

    cuma taktaule, mungkin aku le sendiri ke yg rasa camni. tapi rasa baik background dia ditukar dari gambaq petir tu ke background lain yang lebih..samada plain atau kaler yg cerah. lgpun, logo korang bukan ke kucing, jadi background dia cam tak selari dengan imej kucin biru tuh.

    sekian, terima kasih
    Affordable Virtual Office Provider
    Business Address From RM20 per month

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    perak
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    Unhappy

    a ah ler.. web ni hanco lebor lam ie6 :S
    try wat pngfix je dlu, tgk cmne..
    sbb most of pic lam web ni gne png :S

  9. #9
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    kl
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Talking

    aik kenapa saya tak leh masuk plak kat page ni..tukar url lagi ker??

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Rawang, Selangor
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    adush. awat ramai sabotaj satu topik? atau memang dibolehkan?

    BTW,
    @kripkorn, memang cun kalo gune browser yang sepatutnya. Huhu. Guna drupal yerk? Sape yang tukang design? Atau design sendiri? huhu

  11. #11
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    macam banyak bug jew dlm web neyh hmmm!!~

  12. #12
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    seremban
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    tak boleh surf..

    aku pun gagal nak surrf laman nie.aku teringin gak nak belajar macam mana nak buat web nie.hehehe.budak baru lagi..

  13. #13
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Damansara
    Posts
    11
    Rep Power
    0
    closed? or under construction?

  14. #14
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    KB
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    sorry2

    dah update jadi .com.my dah sbb banyak sambutan. link baru

    Selamat Datang | Kripkorn Studios Maap semua

  15. #15
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    In This World
    Posts
    20
    Rep Power
    0
    not too bad !

    but why in BM ?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. e-learning
    By mbek in forum Website Programming
    Replies: 13
    Last Post: 11-04-2009, 02:39 AM
  2. Malay>>English translation
    By Avensen in forum Mamak Stall
    Replies: 2
    Last Post: 17-01-2007, 11:46 AM
  3. Malay Translation Pls.
    By AainaalyaA in forum Mamak Stall
    Replies: 13
    Last Post: 22-10-2004, 11:27 AM
  4. PN: Looking 4 Malay Translation
    By KuRTz in forum Website Programming
    Replies: 8
    Last Post: 31-12-2002, 12:14 PM
  5. e-learning
    By walinongsari in forum Mamak Stall
    Replies: 19
    Last Post: 01-08-2002, 10:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112