Results 1 to 6 of 6

Thread: Cari buku pasal flash 5.0

  1. #1
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    232

    Cari buku pasal flash 5.0

    Allo semua....saya nak cari buku pasal flash, buku apa yang besh dan anda nak rekomen, tuliskan kat sini.

  2. #2
    ChEf_N|3aM Guest

  3. #3
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    217
    heh he .... aku rasa list tu tak lengkap ....

    nak belajau flash .... pakai 2 buku saja ....

    untuk biginer :

    Macromedia Flash For Windows and Macintosh 5 Visual Quickstart Guide (Katherine Ulrich)
    (aku beli dulu rm 49)


    untuk advance :

    ActionScript : The Definitive Guide (Colin Moock)
    (aku beli dulu rm 140 kot .... lupa dah .... aku beli direct dari amazon) ...

    yang lain tuh ... join comunity dan forum untuk x-tra knowladge ...

    dan rerajin buat xperimen sendiri .....

    PS: ala ... nanti bila ko mai umah aku ..... ko boleh pinjam dari aku TORE a.k.a MENJ .....
    Last edited by kuman; 09-04-2002 at 07:32 PM.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    heheh..
    aku jumpa satu..
    HELP FILE ( This one was really complete one.. for basic )

    errrmm.. kalau dah pandai sesikit then nak dalami lagi.. apa kata.. try kat :
    www.webmanultraflash.com

    so masuk Flash Creator Game sana.. dapat hadiah Buku Flash Tebal gila punya..

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    210
    Aku belajar dari www.Flashkit.com.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    205
    cara paling menjimatkan ko cari le mana-mana e-book dalam bentuk CD-ROM dan jgak CD-ROM interaktif yang dikeluarkan oleh macromedia sendiri ... Aku sekarang ade

    1. Flash Mx Fundamental of Actionscript Seminar
    2. Flash Mx Application Tool kit
    3. dan >= 6 buah buku dalam CD e-book aku

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Buku php mysql bahasa melayu
    By myhampeh in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 30-03-2007, 11:37 AM
  2. http://www.komuniti.net/v1/buku.php
    By xsdenied in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 24-01-2004, 06:14 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 04-08-2002, 02:35 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 18-06-2002, 08:36 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 27-05-2002, 06:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37