Results 1 to 7 of 7

Thread: .swf + .swf = .swf or projector(.exe). How ?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    nine state
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Question .swf + .swf = .swf or projector(.exe). How ?

    camner nak gabungkan file swf contohnya (music or sound) dengan satu lagi file swf? Kiranya nakbagi cepat loading . Dan camne nak buat loading yang simple tapi menarik? plz. musti ade yg terror ni.
    mofaz; my self, my style

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    272
    gunakan load movie clip..
    ok?..

    try tengok kat basic a.script tu..
    ada load movie clip..

    oh ya..
    kalau test kat work space tak menjadi..
    cuma dah jadik swf jer jadik
    ok?..

    nanti aku buat sample dia..

  3. #3
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    217
    tentang loadMovie tu ... boleh tengok di

    http://www.webmastermalaysia.com/sho...=&threadid=901



    mungkin mofaz boleh loadkan .swf(yang ada sound tuh) kepada layer1 (atau keatas) kedalam fail swf lain.....

    tapi sekiranya mofaz guna Flash MX, sound e.g. MP3 boleh diload kan terus, tak yah import dan tukar kepada .swf dahulu .... kira macam music player .... contoh simple macam ni ::

    <embed src="http://www.kanitawomen.org/tempK/snd.swf" WIDTH=300 HEIGHT=120 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>

    macam diatas, dia load MP3 mase running ..... dalam .swf tu tak perlu diimport MP3 tu ....

    saye buat supaya die stream, maksudnya bunyi sambil loading, walaupun tak habis, ade option gak untuk hanya keluar bunyi hanya bile dah abih DL..

    tentang loading yang menarik tuh ... terpulang pada mofaz lah .... tapi biasenye ,,,, loading tu biar ada Tema @ Theme .....
    Last edited by kuman; 01-04-2002 at 02:16 AM.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    nine state
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    tq kuman n mysticmind. korang mmg best.

    bagus gak kalo ade sample dia mystic. lagi mudah nak paham..k.. tq. apsal x load2 movie ty kuman. aku dah berjanggut dah. hehe tak pe.. kena sabar menanti.
    mofaz; my self, my style

  5. #5
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    217
    wargggahhahahhah ..... takde bende kuar ke ....

    sepatutnya mofaz boleh dengo lagu "who want to be the player" - poetic ammo ...

    mungkin mofaz takde Flash 6 player kot .... ?? .... kalo takde ..... baik pi download ...... nanti ketinggalan zaman jadiknye ....

    sebab kat sini die tak download automatik ,,,, kerana ni saya link kepada swf jek .... hhuhuh .... sori ....

  6. #6
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    m'sia
    Posts
    51
    Rep Power
    213
    kuman.. mmg takleh lah.. right click tgk tulis About macromedia flash player 5 bukannyer 6..
    http://www.boomspeed.com/ftkimage/sign.jpg
    Quand? Quand est-ce que je Trouverai Quelqu'un Qui peut Se trouver Contre Moi ?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    217
    laaah ..... memang laa ...... sebab kille nye player still Flash 5 ..... sebab tu tak leh tuuu .....

    kille kene download dulu Flash Player 6 kat macromedia ...

    atau kille pergi je site mane - mane yang guna Flash 6 ..... nanti die download automatik .....

    atau klik jek link nih ...

    http://www.macromedia.com/go/getflashplayer

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37