Results 1 to 10 of 10

Thread: sample Flash MX yang best

  1. #1
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    223

    sample Flash MX yang best

    hai ....

    hari ni saye baru dapat guna Flash MX ... wuuhuuuu!! .....

    dalam pakage flash mx tu dia bagi banyak contoh sample yang bestt ....

    jadi saye nak syer sekali ......



    <embed src="http://www.x-seed.org/flash/Movement-joystick.swf" WIDTH=466 HEIGHT=233 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>

    cuba main ngan joystik yang warna merah tu ...

    dan ni lagi satu ....

    <embed src="http://www.x-seed.org/flash/Movement-point.swf" WIDTH=466 HEIGHT=233 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>
    Last edited by kuman; 17-08-2002 at 03:55 PM.

  2. #2
    ChEf_N|3aM Guest
    best btul macam real..................

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    216
    siirriusss best. cayalah kuman. Mana nak cari Flash MX tu, teringin gak aku...

  4. #4
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    227
    cool...
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  5. #5
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    223
    hehe ....

    aiseh mzana ..... Flash MX tu kan Flash 6.0 ... jadi kene beli dari macromedia lah.....

    tapi selalunya bagi owang melaysia ni .... sure cari alternatif lain punya .... maklumlah ... nak jimatttt .....


    ok ..... ni ade lagi 2 effect best dalam sample Flash MX ... lukisan dinamik ....

    <embed src="http://www.x-seed.org/flash/Drawing.swf" WIDTH=466 HEIGHT=233 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>

    dan lagi satu .... kalo lah keta saye boleh tuka kaler cam ni tiap tiap hari kan best ....

    <embed src="http://www.x-seed.org/flash/Color_picker.swf" WIDTH=500 HEIGHT=359 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>

    saye tatau saye boleh tak uploadkan FLA die ...... nanti kene saman nanti naya ...... tapi kalo korang beli Flash MX ... memang FLA die dah ade dalam tu ....
    Last edited by kuman; 17-08-2002 at 03:56 PM.

  6. #6
    ChEf_N|3aM Guest
    ooooooooo.........

  7. #7
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    223
    ape yang banyak ooooooooooooo tu chef

  8. #8
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Terengganu
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    kuman........... flash 5 tak dapek ke nak buat tu? kalau tak leh i think i better change lah to MX hehe tukar lagi... (dengan intonasi yang betul)

  9. #9
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Penang
    Posts
    121
    Rep Power
    223
    halo ...

    hmm .... sebenarnya, kebanyakan bende yang boleh dibuat dengan Flash Mx boleh dibuat dengan Flash 5 lagi ..

    contohnye ... ladybird atas tu boleh buat dengan Flash 5, cuma yang dinamik drawing tu tak leh la ....

    contoh yang kereta tu cuma die nak higlight penggunaan komponen..... contoh komponen yang prebuild dalam Flash MX
    seperti RadioButton, scrollbar, fader dll...... sooo senang laaa kalo nak buat keje nye ... cuma drag drop jek .... dah boleh guna ...

    dan die ade juga sediakan template untuk kita stat kerja dengan mudah .... .... takyah nak fikir cam nak design atau program ...

    lagi satu yang besh tentang Flash MX, die dah allow untuk load image secara dinamik ....

    maksudnya, image tu tak yah ade dalam Flash, die boleh load dari luar semasa running ... ini termasuk gak ngan MP3 ... tak yang nak import

    dan die dah support semua video playback .... jadi die boleh import dan play directly dari Flash ...

    tentang ActionScript .... memang banyak commands baru yang die masukkan .... sampai tertunjeng mata denn membacanya ....

    jadi terpulang laaah banji .... sekiranya kerja atau projek banji tak perlukan semua yang baru dalam Flash MX, guna lagi la Flash 5 tu ...

    saye ni baru guna Flash Mx 3 -4 hari .... jadi masih banyak tak explore ....... tapi setakat ni memang ok leee Flash MX tu ... besttt gakk....

  10. #10
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    215
    yeah cool.. aku lom guna lagi FLASH MX.. hehe masih Flash 5.. heheeh tak banyak perubahan dari Flash 5 ke MX.. cuba banyak shortcut je.. eheheh mana celen maaa ekekekeke.. ok salamat! :Cool:
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ada tak perisian yang boleh download flash
    By zxc in forum Website Design
    Replies: 26
    Last Post: 02-01-2009, 01:42 AM
  2. PHP Tutorial/Sample
    By Rizalnet in forum Website Programming
    Replies: 7
    Last Post: 22-12-2005, 05:22 PM
  3. looking for sample code - for database
    By haru in forum Website Programming
    Replies: 6
    Last Post: 21-08-2004, 09:59 AM
  4. [pls help] where/how can i get sample coding for waktu solat
    By guashakker in forum Website Programming
    Replies: 9
    Last Post: 15-04-2004, 12:22 AM
  5. Apa Yang Anda Ingin Tahu dalam FLASH?
    By mysticmind in forum Website Design
    Replies: 9
    Last Post: 24-06-2002, 03:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47