Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: SWiSH v2.0..

  1. #1
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Tg.Rambutan.
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Thumbs up SWiSH v2.0..

    program ni sgt mudah digunakan berbanding dgn Macromedia Flash..sebab segala effect telah disediakan..cuma pilih jer pastu boleh diubah suai,aku nak update design web aku gune swish jer..sempoi wa cakap sama lu...dengan intro nyer,button nyer..perghh power wa cakap sama lu...tapi masalahnye,SWiSH ni die bagi 15-day trial jer..tu yang hampeh tu..nak cari kat kedai tak kuar lagi....biol biol...

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    223
    walaupun best, tapi tetap tak "seindah" menggunakan macromedia flash. . bukan apa, aku dah guna dah swish tu,
    bagi aku, swish bukan untuk kegunaan flash developer yang tulen. ini cuma pandangan aku.
    Attached Images Attached Images To view attachments your post count must be 0 or greater. Your post count is 0 momentarily.
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    a state of mind
    Posts
    98
    Rep Power
    219
    but swish doesn't allow you to really implement actionscripts in your flash animation does it? swish 1.5 and now 2.0 are really good for creating relatively simple flash animation quickly, but that's basically it.
    geekrawk

    {wt} - angry middle finger
    http://geekrawk.wordpress.com

  4. #4
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    223
    Yes... it is true... but... in my expirience... swish file(.swf) for me, is very..very heavy, if you developing a fast loading animation using flash. I also try FlaX 1.4, this appz is cool... but the problem is same like Swish. BUT I cant denied, those appz is very helpfull to Flash animator.
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    210
    swish tak sesuai publish utk web.. utk buat presentation mungkin sesuai... tapi tak best aa pakai swish..... rase cam tak bebas..

  6. #6
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Bagiku... swish sesuai untuk text effect saje.. grafik dan movement object tak boleh.. agak terhad la katakan...

    tapi aku suka pakai swish sebab simple... kadang2 aku import je dalam flash untuk lebih menarik...

    errr... Gemp-X... logo anda tu buat dengan 3D Flash ke...?? cool beb...

    errr... untuk YAZID... u need serial key for SWISH 2.0..?? heheh... aku ada... cemana nak antor ehh..??
    Taikucin.... wacchaaa.....!!!!!!!

  7. #7
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    kuantan, pahang
    Posts
    58
    Rep Power
    210
    swift 3d..

  8. #8
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    207

    betul tue

    sebenarnya kalu korg sedar atau tak swish hanya membenarkan vektor grafik untuk text nye saje... benda lain still mengekalkan fungsi bitmap sebagai sumber dan output bagi grafiknye...

    so bagi aku le... swish hanya sesuai untuk menjimatkan masa developer untuk hasilkan animasi ringan macam text effect untuk button dan kadang2 korg mungkin perasan kat tv iklan (mcm banner) kat ntv7 tu for sure guna swish pasal kalu diteliti struktur grafik dan textnye memang boleh dihasilkan guna swish saje...

  9. #9
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Melaka
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    cammana nak insert avi or mpeg file dalam swish???

    help...sape 2 yg tau pasal swish tu...
    sebab aku nak buat presentation...
    help me pls...
    ::digital metal ::
    ::No retreat, no surrender::
    www.xpdc.cjb.net >> The Ultimate XPDC Website 2002.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    207

    Wink boleh ke???

    tah le pasal aku pun bukannya eexpert sgt tentang swish tapi aku rasa Swish 2.0 pun still xdapat tampung mpg... Flash MX pun baru memperkenalkan penggunaan avi dgn mpg... kalu swish 2.0 dah boleh buat tu kira tergugat ler Flash MX sebab swish 2.0 keluar lagi awal daripada Flash MX...

    so, cadangan aku belajar ler guna flash mx lagi senang cerita kalu nak guna avi atau mpg... xpun guna cara primitif but capture frame dulu lepastu just import grafik tapi dia punya gambar sangkut-sangkut ler...

  11. #11
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    C:\Windows\System32\DirectX (NT) ; C:\Windows\System\DirectX (32)
    Posts
    23
    Rep Power
    0

    Wink

    Erm, izinkan aku bg satu pendapat.
    Aku jenis manusia yg pemalas. Aku malas nak berhadapan ngan program yg banyak toolbar.

    Bagi aku SwisH kira ok bg yg mampu mengendalikannya dengan agak sempurna.

    Aku ade buat satu hasil drpd SwiSh, korang boleh buat pandangan masing².

    Ini aku nyer test site.

    try link nih. 90% aku buat dengan SwiSH 2.0 cracked.

    ia mmg tak bagus, tapi korang boleh dapat gambaran ape swish mampu lakukan.

    http://www.pc911support.com/users/directx/smkgs.html

    kalau connection korang agak lembab, kena sabar sket. tapi tak lama, sebab file size cuma 209kb.

  12. #12
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Tg.Rambutan.
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Thumbs up Fuiiyyooo!!!

    fulamak..!!caya la lu..!!ko buat gune swish heh..??aku ada la guna swish beberapa bulan..tapi takde la jadi power cam tu...!!syabas aku ucapkan...!!

  13. #13
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    C:\Windows\System32\DirectX (NT) ; C:\Windows\System\DirectX (32)
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    Erm, terima kasih.

  14. #14
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Melaka
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    bast..bape lama ko buat tu...

    menarik gak aku tengok web ko tu...
    ko nak siapkan tu bape lama masa ko amik?
    ::digital metal ::
    ::No retreat, no surrender::
    www.xpdc.cjb.net >> The Ultimate XPDC Website 2002.

  15. #15
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    C:\Windows\System32\DirectX (NT) ; C:\Windows\System\DirectX (32)
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    Nak buat source amik masa are sket, maksud aku nak carik image yg sesuai, nak edit icons, pastu nak imagine pergerakan.

    Masa nak publish idea tu aku rasa tak sampai are sejam.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. movie dlm swish
    By kurt_penang in forum Website Design
    Replies: 1
    Last Post: 14-10-2004, 12:01 PM
  2. where to download swish 2.0 english NOT 2.01
    By Syazwan in forum Website Design
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2003, 09:57 AM
  3. Masalah dengan SWISH 2.0 ~~!!
    By Movexz in forum Mamak Stall
    Replies: 6
    Last Post: 13-09-2003, 05:23 PM
  4. SwiSH Crack !!!
    By DirectX in forum Webmaster Tools
    Replies: 1
    Last Post: 31-10-2002, 12:23 PM
  5. Cam mana nak insert avi or mpeg file dalam swish ?
    By alfitri in forum Website Design
    Replies: 9
    Last Post: 10-09-2002, 12:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32