Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 26 of 26

Thread: SWiSH v2.0..

  1. #16
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    209

    Lightbulb ok lee gak

    daripada pemerhatian aku ko dah terlalu banyak bazirkan saiz fail website tu dengan buat animasi... mungkin sebab sebenarnya xde banyak isi yang nak dipaparkan.... tapi apepun website nie boleh dikecilkan failnya kalu ko gunakan flash iaitu melakukan animasi dengan gunakan actionscript pada sebahagian daripada fail tu....

    But it a good start for u... but i still recommend u to use flash sebab dunia saat nie dah mula fokus kat actionscript dan seriously aklu cakap pada orang luar negara yang ada tahu flash xakan impress kalu kita takat tahu buat animasi guna shape atau tweening... so sesama ler kita mahirkan diri dalam actionscript...

  2. #17
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    C:\Windows\System32\DirectX (NT) ; C:\Windows\System\DirectX (32)
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    Macam yg semua org tau, aku faham ko mmg bijak.

    Tapi, aku bukan nak jadi yg terbaik. Aku hanya paparkan satu contoh ape yg SwiSh mampu.

    Aku akui Flash mmg the best. Sebab .swf mmg berasal drpd Flash.
    Semua program lain termasuk SwiSh dicipta kerana Flash.

    Dia dicipta utk manusia pemalas cam aku.
    Kalau tak, tak mungkin ia dicipta.

    Secara ringkas, SwisH lebih mudah drpd Flash, tapi Flash lebih bik drpd SwisH.

  3. #18
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    209

    Wink la jangan le kecik ati...

    kita semua dalam community nie masih dalam proses pembelajaran... aku pun still boleh dikatakan baru dalam penggunakan flash tapi xde le aku kata swish tu tak bagus sangat dan hanya boleh digunakan oleh pemalas je....

    xsalah klu kita gunakan swish tapi dengan sikit je touch-up dalam flash hasil movie tu lagi berkesan... memang ler aku pun akui malas nak buat animasi setaraf ape yang boleh dihasilkan dengan mudah dalam swish tapi xkan penampilan hasilkerja kita hanya bergantung dengan ape yang swish boleh buat je...

    Developer sekurang-kurangnya patut le tampilkan suatu yang lain daripada yang lain baru ler org lain respect kita... xgitu

  4. #19
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    C:\Windows\System32\DirectX (NT) ; C:\Windows\System\DirectX (32)
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    Yeah, ur right!

  5. #20
    Join Date
    May 2002
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    err.. nak tanya.. cemana nak import file dr Swish 2.0 ke Flash MX..??
    .swi ke .fla ........??

    tq
    ::nevland:: the land of nowhere

  6. #21
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    somewhere in middle earth
    Posts
    67
    Rep Power
    209

    ader satu cara je

    daripada swish tu convert/export jadi *.swf kemudian import dalam flash guna menu file>import

  7. #22
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    -
    Posts
    2
    Rep Power
    0


    swish hebatla..

  8. #23
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    ipoh
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    can i know where to learn swish 3d 3.0 ?
    i want those website...
    Never Lose YOu ConfiDences

  9. #24
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    coo'leem
    Posts
    55
    Rep Power
    221
    ermm.. sorry.. directX.. aku try bukak page yg ko kasik tuh.. tak der pun mender yang dibuat dari swish.. ker page tuh dah ditukar ker..

    btw.. swish 3d 3.0 ader ker.. ermm.. citer skit..
    AkU @daLaH aKu

  10. #25
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    In a house...
    Posts
    208
    Rep Power
    214
    ello.. mana ada swish 3d... hehehe SWIFT3d ada la.. ape daa korang ni.. lawat: www.swift3d.com ataupon www.erain.com ... anyway.. swish tu kalau guna buat text effect better berbanding gambar la.. coz if text it is efficient.. but jangan boasting la bila guna swish utk website hehehe.. very lame woo.. dah dapat ke serial v2.0 ni? kalau takde.. try search kat: astalavista.box.sk .. aku bukan nak galakkan korang pairetkan mende ni.. tapi utk educational purposes sebelum beli kena try ye tak?

    ciawzz!
    <b>A</b>bg<b>C</b>ooL<br><i>Cool as you can be</i>

  11. #26
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    213
    swift3D? ok tapi CPU mesti power sbb dia perlukan tu untuk generate scene one by one (Ravid processor)...

    nak sempoi dgn swift3D ni, create satu file llustrator @ Encapsulated Post Script (EPS), pastu import ke dlm swift3D...
    animate la sendiri!

    kalau rajin, follow le tutorial dlm internet tuh

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. movie dlm swish
    By kurt_penang in forum Website Design
    Replies: 1
    Last Post: 14-10-2004, 12:01 PM
  2. where to download swish 2.0 english NOT 2.01
    By Syazwan in forum Website Design
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2003, 09:57 AM
  3. Masalah dengan SWISH 2.0 ~~!!
    By Movexz in forum Mamak Stall
    Replies: 6
    Last Post: 13-09-2003, 05:23 PM
  4. SwiSH Crack !!!
    By DirectX in forum Webmaster Tools
    Replies: 1
    Last Post: 31-10-2002, 12:23 PM
  5. Cam mana nak insert avi or mpeg file dalam swish ?
    By alfitri in forum Website Design
    Replies: 9
    Last Post: 10-09-2002, 12:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112