Results 1 to 10 of 10

Thread: html

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    penang
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    html

    bleh tompang tanye.. bole tak upload web pki html secara manual tanpa guna ftp.. bleh tolon ajar..

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    277
    boleh tolong taip dengan betul?

    1 - nak upload ke mana?
    2 - mengapa tak ada ftp?
    3 - boleh upload melalui cpanel atau filemanager yang ada di webhosting manager anda.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    in my body lar...
    Posts
    1,325
    Rep Power
    0
    or you want some scripts for web users to upload files to your server???

    u ask.. we ask.. u ask... we ask back... leceh lah... lain kali tanya betul-betul lor...

  4. #4
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    LittlePenang.com
    Posts
    1,778
    Rep Power
    197
    using ms-dos also can do ftp file... with some comment only

    so which one you mean?
    I blog IT Engineer LIFE at iCalvyn.com

    DreamNetwork If you don't mind Pirated

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    182
    Rep Power
    168
    hafiza, sure x masalah untuk upload tanpa guna FTP client tapi kalo ko upload banyak banyak..lebih senang kalo guna FTP client krn leh upload banyak menda skaligus..
    Tapi kolo x nak guna pun x pe... banyak free web hosting ada Control panelnya untuk ko upload stuff kat sana...spt kata Mystic
    DonT ShoW to ShOw pls ppl

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    penang
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    sory2

    sory2... rmai yg kurg jelas.. saye pon blurr sbnrnye.. bos sy soh edit web yg zaman ble ntah.. pastu die nye ftp password dah hilang.. cmne nak bukak? then boleh ke gune domain name die balik? sy mse study x blaja pun yg upload2 ni.. dip jek.. develop boleh la.. tq

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    in my body lar...
    Posts
    1,325
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by hafiza View Post
    ftp password dah hilang.. cmne nak bukak? then boleh ke gune domain name die balik?
    aiyah... kalau sudah hilang ftp password tu... telepon web hosting company u tu dan suruh mereka reset password lor.... kalau domain sudah mati... register baru punya lor.....

  8. #8
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    165
    Rep Power
    153
    he was asking bout ftp password.

    FTP password blh terus tukar kat cpanel's ftp setting tanpa mengingatkan password dulu, biasanye sane cume tanye New password ngan Confirm password je..tak yah ingat ape2 password yg ko gune dulu punye. Hanye cpanel password perlu password dulu untuk tukar, kalau hilang, boleh call service provider untuk reset.
    Hash here..

  9. #9
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    ukraine
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    I agree with opinion hashie

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    in front of pc
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    off topic: hafiza not come back.-_-"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PSD to HTML/CSS
    By therion in forum Advertise Your Services
    Replies: 0
    Last Post: 24-12-2008, 03:06 AM
  2. rel in html
    By yipguseng in forum Website Programming
    Replies: 3
    Last Post: 06-05-2007, 04:26 AM
  3. .html dan .inc
    By redzanime in forum Website Design
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2007, 11:59 PM
  4. PHP into HTML
    By arthermax in forum Website Programming
    Replies: 4
    Last Post: 18-04-2007, 07:03 PM
  5. html builder?
    By fadlee in forum Website Design
    Replies: 7
    Last Post: 06-10-2004, 06:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37