Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Tolong pasal nak buat laman web.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Tolong pasal nak buat laman web.

    Ni,saya nak buat tempat untuk advertise kat forum saya.Macam mana nak bagi ads yang sama appear kat semua page yang saya buat?Saya malas la nak edit satu2.Saya nak kalau kite edit dekat satupage je,page yang lain pun akan muncul ads yang sama.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    contoh?
    script ape pakai? bla bla bla.. ?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    29
    Rep Power
    0
    Right now i'm using htm.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    Quote Originally Posted by kaiba910
    Right now i'm using htm.
    forum pakai HTML?

    ape daa.. tanya tuh bersungguh2 lah sikit.
    ini URL contoh pun tak bagitahu. macammana orang nak jawab??

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    29
    Rep Power
    0
    La.Senang kate macam ni la.Mane aku nak dapat template,script dan segala-gala yang diperlukan untuk buat forum?

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    51
    Rep Power
    165

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278

  8. #8
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Penang
    Posts
    1,781
    Rep Power
    10
    Don't think any human can achieve using pure HTML to make forum

    http://www.forum-software.org

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    29
    Rep Power
    0
    Macam mana nak buat forum yang lengkap dengan mysql database.yang visitor boleh register baru boleh pos.

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    51
    Rep Power
    165
    the forum softwares that we have posted above will take care of the database. just download one of it, for example phpBB, and install it to your server.

  11. #11
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Penang
    Posts
    1,781
    Rep Power
    10
    Or even easier, if your host provide fantastico, just click on fantastico on your CPanel, and select forum software, you should see a list no less than phpbb, simple machine forum, etc...

  12. #12
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    berdasarkan pos2 anda sebelum ini.. dan pertanyaan2 anda...
    HTML pun anda tak pandai lagi kan?
    so belajar yang tuh dulu..

    kalau tak kang anda sendiri yang akan pening.. atau cara mudah lain. Bayar orang lain buatkan.

  13. #13
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    29
    Rep Power
    0
    Well,maybe i'll start learning HTML after PMR.Anyway,thank you for your post.Its very helpfull.

    Oh yeah,after we install the script,what about the index page for the forum.Do we have to edit it?

  14. #14
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    ya.
    kita perlu edit.. tapi bukan index page..
    tapi file THEME, atau skin, atau template (benda sama nama saja berbeza).

    dan semuanya perlu dilakukan Manually, software boleh bantu sikit, sikit saja..

    index.php pada permulaan forum hanyalah sekadar file yang memanggil sumber2 dari file2 lain. (bende ni pening ko nak faham, sebab tuh aku suruh belajar step by step ).

    Muda lagi, bagus lah.. berusahalah. dulu aku kenal budak Melayu umur 14 tahun dah pandai design dan coding asp. Skarang tah kemana.

    selesaikan periksa dlu. Jangan sampai kantoi.

  15. #15
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    29
    Rep Power
    0
    Aku ade kenal sorang budak 13 tahun.Die la webmaster laman web sekolah aku.

    yang kene edit theme,skin atau template tu kene sebelum uploadkan ke webserver ke?Ape software yang sesuai nak edit?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Saya nak buat laman web ecommerce...Macam mana ya...
    By Syahrizal in forum Mamak Stall
    Replies: 4
    Last Post: 03-06-2009, 06:00 PM
  2. Tolong pasal laman web
    By kaiba910 in forum Webmaster Tools
    Replies: 25
    Last Post: 16-01-2009, 08:45 AM
  3. tolong komen pasal web n pc MIMOS
    By marikh in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 9
    Last Post: 16-02-2005, 12:22 PM
  4. tolong sket pasal style...
    By YajivMalhotra in forum Website Design
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2004, 12:40 PM
  5. Mintak Tolong Pasal Potong Grarik ke TABLE??
    By GGG in forum Graphic Design
    Replies: 9
    Last Post: 24-09-2003, 06:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47