Results 1 to 14 of 14

Thread: Tripod & FTP?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    ampang, selangor
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Question Tripod & FTP?

    Susahnye upload fail satu2 kalam banyak sangat. Sayer ade akaun di Tripod.com, masalah ade tak program yg memudahkan cerite, maksud saye upload file dengan ftp terus ke server tripod.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    World Of Justice
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    err bukan Tripod leh gune ftp ker? Gune ftp secara automatik file terus upload kat situ. Ko ade gune ftp?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    233

    Re: Tripod & FTP?

    En. Ahmad, Tripod boleh support ftp program. Saya pun guna Tripod, mungkin masa En. Ahmad cuba ftp-kan file-file En. Ahmad, server Tripod down tak? Kadang2, macam itu juga yang berlaku....


    Originally posted by AhMaD
    Susahnye upload fail satu2 kalam banyak sangat. Sayer ade akaun di Tripod.com, masalah ade tak program yg memudahkan cerite, maksud saye upload file dengan ftp terus ke server tripod.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    ampang, selangor
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Jadi program ape gy diperlukan ?

    (.. ni mesti program kena bayo punyer)

  5. #5
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    pakai ler CuteFTP, WS_FTP atau lelain lagi ftp clients..

    gi kat download.com pastu search ftp clients.. sure melambak dia senaraikan..

    tapi lebih senang pakai CuteFTP atau WS_FTP sebab ramai org pakai client tuh.. kalau nak mintak tolong pon tak susah..
    .:burnz:.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    World Of Justice
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Originally posted by burnz
    pakai ler CuteFTP, WS_FTP atau lelain lagi ftp clients..

    tapi lebih senang pakai CuteFTP atau WS_FTP sebab ramai org pakai client tuh.. kalau nak mintak tolong pon tak susah..
    yup dude..aku pun gune CuteFTP dan penah try WS_FTP. senang je ma....free ok AhMaD ko bole cube, try, test kays. Good Luck

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    233
    Originally posted by AhMaD
    Jadi program ape gy diperlukan ?

    (.. ni mesti program kena bayo punyer)

    Tak, free jerr....cuba dl WS_FTP LE kat link ini:


    http://download.cnet.com/downloads/0...st-7-1.1572132

  8. #8
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    on earth
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    pakai leechftp laa .. freeware
    - don't leave me , all alone -

  9. #9
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    211
    WS FTP cun, CuteFTP userfriendly, tapi yang nie memang cun melecun, siap support winXP punyer theme, Cristal Site Updater ngan Crystal FTP Pro. Serious, (kat aku lah), Site Updater giler giler memudahkan aku update website aku, sebab dia syncronize kan local ngan server dan speed dia 9x (kalau on kan kesemua robot ftp) dari WS FTP ngan CuteFTP. Tapi kalau untuk FTP Pro, features Smart Ger and Smart URL tu memang memudahkan ler. Crystal lebih user friendly dari yang sebelum nie aku pakai (aku dah pakai cute, ws, bullet, dreamweaver nyer ftp ngan flashxp ftp), dan bagi aku untuk update site frequently, better pakai site updater, sebab ler nie, untuk website aku nie, sekali kena update sampai 180 page and will up and up, (sebab aku buat template kat dreamweaver), so Site Updater memang tulong sesangat. Try ler. Kalau malas nak bayar...pandai pandai ler cari crack kat astalavista.com atau mail aku untuk serial dia.....sesama kiter jer eek
    Tweak beyond it Limit!

  10. #10
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    211
    mail aku kat expertester@yahoo.com ....terlupa tadi laks
    Tweak beyond it Limit!

  11. #11
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Kajang
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    guna jer ftp yang ada dalam windows tu.

    lagi mudah dan memang free.

    *for power user only
    Last edited by sharuzzaman; 23-04-2002 at 10:59 AM.

  12. #12
    Join Date
    May 2003
    Location
    Earth
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    FTP oh FTP!

    a'kum! ftp program memana pon rasanya asalkan reti pakai kompem xde masalah melainkan server yg ada masalah barulah anda akan ebrmasalah garx cam saya yg bermasalah mental sket. jadi isi penting yg ingin saya sampaikan di sini adalah ftp utk tripod, anda perlu tukor mode kepada passive mode ye tuan-tuan. aku dah terkena ari tu, jenuh siot. bengang pon ada. oklah that's all.

  13. #13
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    kuantan
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    kalau guna ftp
    apa benda yang nak dibuat
    cuba bagi step

  14. #14
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    PJ
    Posts
    346
    Rep Power
    197
    aku suka freehost cam bravenet..dah siap dah ftp style nyer upload...

    kalo turboftp pun ok gak..takde problem pon.
    Affordable Virtual Office Provider
    Business Address From RM20 per month

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tripod for sale
    By Syahrizal in forum Mamak Stall
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2009, 05:52 PM
  2. Nak install script dekat Tripod
    By KuRTz in forum Website Programming
    Replies: 5
    Last Post: 15-11-2005, 05:41 PM
  3. cgi/perl with Tripod
    By masterryzz in forum Website Programming
    Replies: 0
    Last Post: 25-06-2005, 11:59 PM
  4. my4D Bet Info link : http://totomagnum-2005.tripod.com/
    By totomagnum in forum Mamak Stall
    Replies: 1
    Last Post: 24-06-2005, 02:48 PM
  5. my4D Bet Info link : http://totomagnum-2005.tripod.com/
    By totomagnum in forum Mamak Stall
    Replies: 0
    Last Post: 09-06-2005, 09:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37