Results 1 to 3 of 3

Thread: Apa pentingnye sound editor untuk webmaster

  1. #1
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Skudai, Johor
    Posts
    123
    Rep Power
    209

    Apa pentingnye sound editor untuk webmaster

    Banyak-banyak webmaster kat sini...banyak yang cakap pasal sound card dan sound editor. Cuma aku kat sini nak tanya, apa pentingnya sound editor.

    Untuk flash site ker atau apa. Sound editor macam sonic soundforge ke sound factory ker ....semua tu apa kegunaannya dalam website.

    Just curios....sebab aku tak pernah guna any sound editor sebelum nie untuk website......(kalau pakai sound, nanti website jadi lagi berat kan)
    Tweak beyond it Limit!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    malaysia
    Posts
    315
    Rep Power
    199
    erm...pentingnyer....penting utk mamat 2 yg suka buat webbie die ade lagu2....walaupun tidak kelihatan pro sesangat.....tetapi ...iyer lebih menarik jika website seperti website merdeka ....kalo die bubuh lagu patriotik skit...at least secara tak langsung pelawat pun berasa bertambah ler kePATRIOTIKKannyer....iyer jugak penting utk flash webbie...erm....lain2 saya tak tau....tapi itu adalah sebahagian dari kepentingannyer

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    208
    audio tu salah satu elemen dlm multimedia...
    jadi mungkin ramai kat sini jarang guna flash ke director ke...
    so, kuranglah sembang pasal audio.

    tgk pulak jenis media yg dibangunkan, kalau plain HTML saja, nampak gayanya x gunalah fail audio.

    tapi x semestinya guna audio, fail jadi berat...
    sesetengah flasher guna audio yg dok 'loop' balik...
    ada ker yg guna habis 1 lagu?
    tapi kalau nak pakai habis 1 lagu, gunalah teknik streaming MP3 dlm flash... saiz asal MP3 boleh turun sampai 400kb
    teknik ni bukan import MP3 masuk terus, tapi panggil balik bila nak main... istilah loadmovie, rasa akulah.

    abg sejuk, meh tolong bab ni!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Flashcards with sound?
    By Seanie in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 3
    Last Post: 09-10-2009, 03:05 PM
  2. Looking For Sound Rental ?
    By Eugene02 in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 29-07-2009, 11:56 PM
  3. coding php - sound
    By miss_tlot in forum Website Programming
    Replies: 13
    Last Post: 16-09-2003, 05:55 PM
  4. Tak Detect Sound
    By LydBytes in forum Mamak Stall
    Replies: 4
    Last Post: 11-01-2003, 02:53 PM
  5. The best sound card...
    By mozaks in forum Webmaster Tools
    Replies: 12
    Last Post: 01-09-2002, 01:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37