Search:

Type: Posts; User: gerg

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.05 seconds.

  1. Replies
    7
    Views
    1,470

    as for now my hosting sponsor by php.net.my...

    as for now my hosting sponsor by php.net.my .. so far dun have problem with the hosting .. paid account about RM 100 including domain.
  2. Thread: a newbie to blog

    by gerg
    Replies
    0
    Views
    2,019

    a newbie to blog

    just create blog at http://who.iam.stylo.com.my/

    pay me a visit thanks
  3. Thread: Coldfusion Error

    by gerg
    Replies
    7
    Views
    1,753

    error tu memang tak boleh nak solve :D sebab...

    error tu memang tak boleh nak solve :D sebab win2003 dan sql ader connection limit .. kalau upgrade pon akan ader error jugak cuma dia ganti message ke connection reset :D


    so kesimpulan nya...
  4. Replies
    1
    Views
    1,507

    ni aku ambik dari...

    ni aku ambik dari http://www.basic-ultradev.com/articles/dsnlesscoldfusion/index.asp

    The <CFQUERY> tag in ColdFusion 5 has several new options. One of these is a DBTYPE of "dynamic". This allows...
  5. Thread: Coldfusion Error

    by gerg
    Replies
    7
    Views
    1,753

    acctually the error no data to read b'coz of the...

    acctually the error no data to read b'coz of the coldfusion itself :(

    i'm still waiting to upgrade the latest coldfusion mx 7 .. we can't do anything about the error at the moment ..
  6. Thread: Coldfusion Error

    by gerg
    Replies
    7
    Views
    1,753

    ehhe.. itu aku nya coding tak betul ;) aku dah...

    ehhe.. itu aku nya coding tak betul ;)

    aku dah betul dah ;)

    thanks
  7. Thread: i'm need new job

    by gerg
    Replies
    4
    Views
    2,058

    mencarik pengalaman keje kat tempat lain lak :D

    mencarik pengalaman keje kat tempat lain lak :D
  8. Thread: i'm need new job

    by gerg
    Replies
    4
    Views
    2,058

    i'm need new job

    Gaji 3k ++
    Pengalaman = more than 4 years in IT
    Programming = c,php,coldfusion,asp
    lain² = firewall setup - linux /window ipsec
    OS = semua boleh guna

    kalau ader boleh lah message saya
  9. Replies
    3
    Views
    1,570

    update your coldfusion server

    update your coldfusion server
  10. Replies
    11
    Views
    1,873

    website tu guna asp bukan nya php so bukan mambo...

    website tu guna asp bukan nya php so bukan mambo lah rasa nya ;)
  11. :d

    uik .. heheh tak ader lah .. mana ader nak panas² nih cuaca pon dah panas ;) aku tak reti lah nak design ..

    website virtualmalaysia nih pon kalau ko suka/cintai malaysia .. ehehe.. layan tourism...
  12. Malaysia Travel Guide - http://www.virtualmalaysia.com

    please visit if u interested in travel / destination in malaysia

    http://www.virtualmalaysia.com
  13. Thread: r3try.org

    by gerg
    Replies
    3
    Views
    1,276

    congrat boy ;) .. honest ek .. aku suka ko nya...

    congrat boy ;) .. honest ek .. aku suka ko nya latest design .. cam dulu² still gempak .. ;)

    kepada semua please support r3try!!!
  14. Thread: Flash Mx

    by gerg
    Replies
    34
    Views
    4,105

    ermm kalau susah sangat pasal action script tuh...

    ermm kalau susah sangat pasal action script tuh try flash remoting

    http://www.macromedia.com/desdev/mx/coldfusion/articles/startremoting.html
  15. Replies
    4
    Views
    1,471

    ermm setahu aku lah .. PDA tak boleh nak nengok...

    ermm setahu aku lah .. PDA tak boleh nak nengok flash .. tapi kalau pocket pc bley lah
  16. Replies
    6
    Views
    1,533

    ermm.. biasa nya pasal bandwith laa tu .. try...

    ermm.. biasa nya pasal bandwith laa tu .. try contact service provider tanya derang ..
  17. Replies
    2
    Views
    1,428

    http://www.chilisoft.com/ tengok situ

    http://www.chilisoft.com/

    tengok situ
  18. Thread: cf 5 vs cf mx

    by gerg
    Replies
    1
    Views
    1,253

    cf 5 vs cf mx

    http://www.macromedia.com/software/coldfusion/whitepapers/pdf/ColdFusionMXFeatureGrid_03.pdf

    tengok table tu
  19. Thread: encode && decode

    by gerg
    Replies
    8
    Views
    1,612

    why don't u used md5 ecryption + cookies/session...

    why don't u used md5 ecryption + cookies/session management?
  20. Thread: cache

    by gerg
    Replies
    2
    Views
    1,345

    paling senang off jek cache kat coldfusion tu

    paling senang off jek cache kat coldfusion tu
  21. Thread: Encryption

    by gerg
    Replies
    10
    Views
    1,657

    md5 encryption cuma 1 one way encrypt so carik...

    md5 encryption cuma 1 one way encrypt so carik yang 64 bit encrypt sahaja kalau nak 2 way encryption
  22. Replies
    25
    Views
    3,411

    kenapa nak guna session lagik kalau dah guna...

    kenapa nak guna session lagik kalau dah guna cookies, saya refer kepada code ni


    <cfset Session.UserName = Cookie.UserName>

    kalau tak guna cookies guna jek laa cookies terus kalau nak guna...
  23. Replies
    8
    Views
    1,520

    syudbfv .. ko perlu kan database tuk buat...

    syudbfv ..

    ko perlu kan database tuk buat semua tu sebab ko nak store user information contoh lastlogin , username, password, level dsb

    untuk semua ni .. ko tak boleh gunakan javascript...
  24. Replies
    3
    Views
    1,923

    http://x.emedia.com.my:23456/Current_News/BH/xml?m...

    http://x.emedia.com.my:23456/Current_News/BH/xml?myday=Monday&mysec=Nasional

    ini adalah contoh cam mana ko leh ambik news dr sana guna xml
  25. Replies
    14
    Views
    3,991

    yang paling senang (tapi kena ader duit sikit)...

    yang paling senang (tapi kena ader duit sikit) guna imail . cam webserver.com.my guna imail kalau tak salah aku
Results 1 to 25 of 43
Page 1 of 2 1 2

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112