Search:

Type: Posts; User: alfitri

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    8
    Views
    1,559

    tq... nanti I update...to make it smooth for...

    tq...

    nanti I update...to make it smooth for ur eyes....

    hehe....
  2. Replies
    8
    Views
    1,559

    pls review this site

    a'kum semua,

    pls kasi rating kat site ni... 10/10 ker..hehehe

    www.sense-services.com

    and

    www.selawat.com
  3. Thread: SWiSH v2.0..

    by alfitri
    Replies
    25
    Views
    3,362

    bast..bape lama ko buat tu...

    menarik gak aku tengok web ko tu...
    ko nak siapkan tu bape lama masa ko amik?
  4. macam mana nak create auto run utk swish ?

    macam mana nak create auto run utk swish ?
    a'kum and good day,


    aku nak buat cd interactive pakai swish...
    la ni masalahnya aku tak dapat create
    autorun cd utk "run" kan aku punya
    swish...
  5. Replies
    22
    Views
    2,886

    macam mana nak create auto run utk swish ?

    a'kum and good day,


    aku nak buat cd interactive pakai swish...
    la ni masalahnya aku tak dapat create
    autorun cd utk "run" kan aku punya
    swish presentation...

    tolong aku sket...
  6. Cam mana nak insert avi or mpeg file dalam swish ?

    help me,

    cam mana nak masukkan avi, mpeg or ape2 movie using swish?
    boleh ke tak?
    sebab aku pun baru jer berjinak2 dgn swish...

    pls...:D
  7. Thread: SWiSH v2.0..

    by alfitri
    Replies
    25
    Views
    3,362

    cammana nak insert avi or mpeg file dalam swish???

    help...sape 2 yg tau pasal swish tu...
    sebab aku nak buat presentation...
    help me pls...
    :D
  8. Replies
    12
    Views
    1,878

    website baru ..pls review

    Thanks ,

    tapi yg ppktech tu aku dah buat yg baru...
    aku tukau layout baru...
    nanti korang check...
    sementara tu aku dah siapkan satu web simple...
    please review this site dan kasi...
  9. Replies
    3
    Views
    1,260

    design cun...

    maybe aku rasa font tu ko kena cari yg cerah sikit kut...tak clear la beb...flash yg ko buat tu ok...sesuai..bgcolor maybe terlalu gelap...betul tak mozaks...congrats...sebab berani cuba flash...

    ...
  10. Replies
    8
    Views
    1,474

    kena view *.fla file kan...tak leh view *.swf...

    kena view *.fla file kan...tak leh view *.swf (sebab swf file tak leh edit) kalau nak edit, edit *.fla file.

    Kalau awak tahu guna macromedia dreamweaver lagi senang, awak insert jer flash dalam...
  11. Replies
    7
    Views
    47,942

    suggest ur boss to buy one lah...

    better u suggest ur boss to buy macromedia bundled software, cheaper maa...got license also...or maybe u can use this simple flash animator, swish . Can ?


    insyaallah...
  12. Replies
    20
    Views
    2,502

    Poll: promotion kurang kut....

    aku rasa semua nak pegi ...tapi wm kena cari sponsor laa baru bebudak lain semangat nak join...buat kat kl ke...ok...tak pun kat melaka...sambil melawat bandar bersejarah..tak gitu...

    patut...
  13. Replies
    17
    Views
    2,191

    layout besar sangat...tak sesuai...

    pandangan aku, layout ko tu besar sangat...content tak padat..tu pasal nampak dull...color combination pun kurang...betul tak...kena kecikkan sikit size layout tu..maybe ko patut tambah animation...
  14. Replies
    18
    Views
    2,688

    gempak..memang gempak...

    best tengok flash diorang...experimental site...patut laa...
    tapi mesti take time tuu..penat dok depan pc...


    :: digital metal ::
  15. Replies
    6
    Views
    1,829

    hmm....useful info site

    design kurang menarik...kurang animation...look dull...
    maybe u can redesign...make it ceria ....


    ::digital metal::
  16. waa...not bad maa

    flash memang menarik kalu dibuat intro movie...you pun mempunyai idea yg creative, so memang intro to menjadi..congrats...sesuai utk cd interactive right...


    :: digital metal ::
  17. aku dah tengok..

    tapi..apsal kecik sangat text ko tu....
    kalu view pakai resolution yg besar lagi la tak nampak beb...
    aku rasa ko kena redesign sikit laa....

    by the way ...design cun, tapi loading time ko tu...
  18. Melaka people looking for webmaster/webdesigner ?

    I'm alfitri, 22 years old web designer looking for better job in Melaka/N9/Johor especially in Melaka. I have 3years experience in web designing. Graduated from Multimedia University Melaka Campus....
  19. Replies
    6
    Views
    7,722

    boleh caya ke...

    a'kum ...betul ke iklan tu....
    wujud lagi ke....
    bahaya gaks..sebab takde pengesahan doktor m'sia
  20. Thread: Nak tanya ni

    by alfitri
    Replies
    12
    Views
    2,248

    betul cakap malayneum tu

    suruh misticmnd buat...kalu pakai flash lagi best...aku rasa laa...
    belumtry lagik...hehehe



    **nak buat tapi takde mase !:D
  21. Replies
    11
    Views
    1,641

    gempak...

    design memang cun...aku ingat org m'sia buat....cun..boleh dijadikan contoh...idea memang menarik...


    digital terus digital :confused:


    www.web-it.cjb.net
  22. Replies
    11
    Views
    1,706

    cun splash page tu..

    design ok..tapi apsal aku tak leh nak masuk maaa.....
    cuba hang pi check tengok...kut ada broken link kut...


    emm...kalu rajin kasi koen sikit kat website nie...member wa yg...
  23. Replies
    105
    Views
    12,123

    ade lagi ke t-shirt webmaster tuuu

    admin...


    camna nak dapatkan t-shirt tu..ade lagi ke????
    nak gaks....:geekrawk:
  24. Replies
    0
    Views
    1,082

    simple site review

    hail,

    ni website company member aku....
    simple jer...tapi korang rasa concept dia ok tak?
    color, design, graphics....kasi komen sikit....
  25. Replies
    12
    Views
    1,878

    tq...utk ppk tech ...host server dah ade...

    tq...utk ppk tech ...host server dah ade dah...cuma tak upload kat situ lagi...saje test kat hypermart...actually design tu aku pun tak puas hati...bos aku kata buat yg simple ...tapi aku nak buat yg...
Results 1 to 25 of 27
Page 1 of 2 1 2

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112