Search:

Type: Posts; User: barium025

Page 1 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Replies
    0
    Views
    1,046

    Flash Programmers wanted @ IF/

    IF/


    IF/ is now looking for a dynamic kind of programers that could do both back-end and interface programming to be part of IF/ fast-growing family.

    traits that we're looking for:

    *...
  2. Thread: XML in Flash

    by barium025
    Replies
    17
    Views
    3,267

    aku tak paham haperkebender nko quote. tapi aku...

    aku tak paham haperkebender nko quote. tapi aku rasa aku dah jawab soalan ko.
  3. Thread: XML in Flash

    by barium025
    Replies
    17
    Views
    3,267

    apo kono tu?

    apo kono tu?
  4. Thread: XML in Flash

    by barium025
    Replies
    17
    Views
    3,267

    apo yg ko cakap tuh jang? kalu ko maksudkan...

    apo yg ko cakap tuh jang?

    kalu ko maksudkan pasal nak letak tag html as attribute or node xml, memang ler tak bulih. tu kan peraturan asas xml, so memang ler dia tak bulih nak di renderkan as html...
  5. Thread: XML in Flash

    by barium025
    Replies
    17
    Views
    3,267

    dah baca dalam flash help files ke? dah faham how...

    dah baca dalam flash help files ke? dah faham how xml is structured n stuff? mulakan dari situ dulu.

    nak connect dia senang jer.. guna XML object. just a few lines of AS pun dah boleh connectkan...
  6. Replies
    27
    Views
    4,309

    hoh?!, bg image dalam format bmp? :geekrawk: ...

    hoh?!, bg image dalam format bmp? :geekrawk:
    nampak sangat la tuuu......
  7. boleh guna Flash Video Exporter, nanti dia kuar...

    boleh guna Flash Video Exporter, nanti dia kuar option baru dalam export menu Adobe Premiere atau yg seangkatan dengannya. untuk streamkan video, memerlukan Flash Communication Server untuk host...
  8. Replies
    4
    Views
    1,184

    please do not cross posting

    please do not cross posting
  9. Thread: Labayan.com

    by barium025
    Replies
    15
    Views
    2,004

    gegamba kat panel kiri tu memang tak boleh nak...

    gegamba kat panel kiri tu memang tak boleh nak click eh? indahnya kalau user bleh click pastu kuar gamba besar untuk buat wallpaper
  10. Replies
    11
    Views
    1,406

    View Post

    There is no website configured at this address.



    You are seeing this page because there is nothing configured for the site you have requested. If you think you are seeing this page in error,...
  11. Replies
    1
    Views
    1,254

    study dulu dik, lepas spm kang kalu tak kene pi...

    study dulu dik, lepas spm kang kalu tak kene pi khidmat negara, insyaAllah banyak masa nak upgrade.. ;)
  12. Replies
    26
    Views
    3,571

    nothing is safe nowadays, especially intelectual...

    nothing is safe nowadays, especially intelectual property.. sigh
  13. Replies
    27
    Views
    4,309

    sukati la

    sukati la
  14. Replies
    27
    Views
    4,309

    tip simple dari aku: kuasai bahasa inggeris...

    tip simple dari aku:

    kuasai bahasa inggeris dan banyakkan explore siteČ luar negara. baca review, apa perkembangan baru dalam teknologi maklumat ni. jangan sempitkan skop teknologi maklumat kepada...
  15. Replies
    25
    Views
    2,352

    nicely done

    nicely done
  16. Replies
    27
    Views
    4,309

    ha'ah, 2a tu dah lama dah ada. punya la glamer...

    ha'ah, 2a tu dah lama dah ada. punya la glamer site tu sampai ramai designer/developer 'cekup' idea diowang secara berleluasa hingga mewujudkan 'sindrom 2a'.

    kerjaČ camtu it's not a day's work....
  17. Replies
    22
    Views
    3,190

    sometimes it just too boring being ordinary...

    sometimes it just too boring being ordinary Rezats. think about that ;)

    nak discuss ke anajin? bende nih actually takde la susah mana once u get the concept of actionscripting in flash. masalahnya...
  18. Thread: Trust Islam

    by barium025
    Replies
    10
    Views
    2,242

    nice site! i bet they use embedded video there,...

    nice site! i bet they use embedded video there, but i really love the concept
  19. Replies
    10
    Views
    3,757

    nasik takkan terhidang sendiri tanpa di masak....

    nasik takkan terhidang sendiri tanpa di masak. nasik takkan termasak sendiri tanpa beras. beras takkan terjadi sendiri tanpa padi. padi takkan tumbuh sendiri tanpa di semai. semaian takkan menjadi...
  20. Replies
    22
    Views
    3,190

    kene tengok backend code dulu, value apa yang di...

    kene tengok backend code dulu, value apa yang di send n return. unless ko buat sendiri script tu. guna loadVars(); n getURL(); untuk send and receive data response. that's the basic concept
  21. Replies
    3
    Views
    1,435

    apaper jer la... :)

    apaper jer la... :)
  22. Replies
    6
    Views
    2,681

    tambah tag ni dalam EMBED punya tag:

    tambah tag ni dalam EMBED punya tag:
  23. Replies
    3
    Views
    1,521

    aku biasa pakai the first method tu, declare...

    aku biasa pakai the first method tu, declare variable when the object is dropped.
  24. Replies
    2
    Views
    1,343

    those 2 codes is not combined but ntegrated as a...

    those 2 codes is not combined but ntegrated as a system. the idea of integrating flash with serverside script such as PHP, ASP, CFM and so on is to enable Flash communicating with the database thus...
  25. Thread: ActionScript

    by barium025
    Replies
    3
    Views
    1,469

    flash is just a tool. untuk buat bende best semua...

    flash is just a tool. untuk buat bende best semua bergantung kepada kreativiti dan keupayaan seseorang untuk memanipulasikan teknik dan skill.

    aku selalu rujuk helpfile jer, pastu pegi...
Results 1 to 25 of 74
Page 1 of 3 1 2 3

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112