Search:

Type: Posts; User: AbgCooL

Page 1 of 9 1 2 3 4

Search: Search took 0.09 seconds.

  1. Thread: SQL question

    by AbgCooL
    Replies
    4
    Views
    1,490

    Eden rasa la kan.. ekau cuba guna SqlTalk. Lepas...

    Eden rasa la kan.. ekau cuba guna SqlTalk. Lepas tu, cuba asingkan hanya bahagian yang nak di sumkan sahaja utk dapatkan result. Setahu den, cuba cek search condition ekau tu... harap ini dapat...
  2. Replies
    19
    Views
    3,691

    lemme sum all of u guys feed back... STREAMYX? A...

    lemme sum all of u guys feed back... STREAMYX? A gimmick by TMnet for all to register and surf... fast installation? another gimmick.. y? coz it's a 'blue hyppo' thingy.... :) they are big and...
  3. Replies
    11
    Views
    1,827

    a good and creative website... those who think...

    a good and creative website... those who think the website is slow.. it is slow for a graphic website... to appreciate the graphic is to give full quality... speed is not a matter here... :)
    ...
  4. Replies
    39
    Views
    3,559

    releks.. releks.. jgn marah melulu.. u got slow...

    releks.. releks.. jgn marah melulu.. u got slow connection don't marah2... it's his personal website.. his choice.. give him some good comment... not blaming on ur lame internet connection speed... ...
  5. Replies
    7
    Views
    22,312

    laman geocities tu awat tutup? ape daa.. hehe.....

    laman geocities tu awat tutup? ape daa.. hehe.. pintu roboh ka? ;) gurau je... kat forum plak.. dah kena hack 100 kali? ish ish ish.. ape cite ni? wahai cik adzriana.. ape dah jadi? apa dah jadi?...
  6. Replies
    12
    Views
    1,616

    ehem.. elo.. congrat la kerana berjaya buat laman...

    ehem.. elo.. congrat la kerana berjaya buat laman web.. walau bagaimanapun.. perlu perbetulkan sket.. button di menu tu perlu diperbetulkan 'hotspot' nya.. kerana ada kureng sket.. dan kalau tambah...
  7. Replies
    6
    Views
    1,217

    nice site... very2 white! hehe..

    nice site... very2 white! hehe..
  8. Replies
    14
    Views
    1,541

    aha.. orait gak.. cumakan.. merah gilo ekekekek...

    aha.. orait gak.. cumakan.. merah gilo ekekekek macam website psycho lak.. kekekeekkeke.. anywa.. CONGRATS! tambahkan lagi isi la.. asyik text je.. kasi la gambar2 ke animasi ke.. hehehehe lama aku...
  9. Replies
    6
    Views
    1,472

    emmm ok la for a start.. but can improve a lot......

    emmm ok la for a start.. but can improve a lot... gunakan swish for text/font animation.. lain2 tu better use flash la... lagu tu mungkin kasi best sket :)
  10. Thread: ActionScript

    by AbgCooL
    Replies
    3
    Views
    1,469

    betul seperti kata kawan2 atas tu... selain dari...

    betul seperti kata kawan2 atas tu... selain dari guna script.. if bagus dalam frame by frame animation.. better guna style tu.. tapi mungkin file swf akan besar sket.. tapi not a problem coz...
  11. Replies
    10
    Views
    1,632

    ok.. bleh saya bantu?? So for those who wanna...

    ok.. bleh saya bantu?? So for those who wanna learn flash.. really2 wanna learn.. contact me.. I can help as long as u have read the basic knowledge of flash tools from the help file come with it......
  12. Thread: Cantik

    by AbgCooL
    Replies
    8
    Views
    1,457

    nice.. very-very nice!! but too much...

    nice.. very-very nice!! but too much 2advanced.com punya design... anyway.. congrats!

    ciawzz!
  13. Replies
    8
    Views
    1,535

    ello.. lama tak taip sini.. utk pengetahuan: ...

    ello.. lama tak taip sini.. utk pengetahuan:

    fscommand boleh work dalam swf mahupon dalam projector mode.

    Dan satu lagi.. director boleh import swf file... make sure masa import... setting dia...
  14. Replies
    8
    Views
    1,257

    cool.. cool black and white design...

    cool.. cool black and white design...
  15. Thread: FlashSite

    by AbgCooL
    Replies
    22
    Views
    4,266

    utk pengetahuan newbie tu.. kalau guna flash.....

    utk pengetahuan newbie tu.. kalau guna flash.. lebih flexible.. swish tu bukan bagus.. tapi membantu mempercepatkan process text effect.. utk better sample of action scripting melibatkan text.. rujuk...
  16. kalau nak sumer tu di buat.. bayar aku RM500.....

    kalau nak sumer tu di buat.. bayar aku RM500.. aku siapkan ngan print color lagi... if interested.. MSG me...

    p/s: the more u pay me the more LAWA it will be :)

    ciawz!
  17. Replies
    6
    Views
    1,422

    all third party software can create FLASH.. but...

    all third party software can create FLASH.. but doesn't have the flexibility and originality when creating flash using MACROMEDIA FLASH MX. Try searching google using keyword: "third party flash",...
  18. Thread: Screen Saver

    by AbgCooL
    Replies
    18
    Views
    2,718

    if kiosk tu guna operating system yang ada...

    if kiosk tu guna operating system yang ada screensaver.. bole enable screensaver... if not.. buat satu top layer dalam flash.. buat movie clip kat layer teratas tu... loadkan movie yang nak dijadikan...
  19. Replies
    10
    Views
    1,608

    hehhe.. cara korang sumer bleh pakai.. tapi...

    hehhe.. cara korang sumer bleh pakai.. tapi paling mudah.. renderkan dalam PNG (so bleh dapat transparency)... then import ke flash.. tapi makan memory banyak sket la masa import export tu.. bytes...
  20. Thread: yahoopahang

    by AbgCooL
    Replies
    13
    Views
    1,482

    back ground mungkin ekau kasi kurangkan lagi...

    back ground mungkin ekau kasi kurangkan lagi alpha dia... kira tak terlalu obvious.. sebab back ground tu nampak terlalu obvious.. so nampak semak ;)

    Kalau guna 3D S Max... render guna PNG...
  21. Replies
    38
    Views
    4,209

    err.. rasa macam salah thread je... nih HTML Site...

    err.. rasa macam salah thread je... nih HTML Site check :)
  22. haa ekau ada reti photoshop ke? bagus la tu.. aku...

    haa ekau ada reti photoshop ke? bagus la tu.. aku ni ha dok try2 3d studio max... kekekeke.. tapi bz ngan keje aku yg tak abis plak... kalau reti photoshop lagi best.. banyak effect2 menarik leh buat...
  23. Replies
    10
    Views
    1,449

    bole dilakukan seperti yang encik kuman kata...

    bole dilakukan seperti yang encik kuman kata tu... make sure utk load movie B tu.. ekau kena tarukkan dalam movie clip.. contoh dalam flashkit.com .. tak perlu sifoo utk mende tu.. coz contoh...
  24. Replies
    8
    Views
    1,620

    ha ah.. sejibik ekkeekkeke... padan la macam...

    ha ah.. sejibik ekkeekkeke... padan la macam pernah nampak je design dia... anyway... good tiruan heeheh or vice versa :)
  25. Thread: Asma site

    by AbgCooL
    Replies
    3
    Views
    1,242

    ehh aku dah respond ke kat web ni? anyway.. ok la...

    ehh aku dah respond ke kat web ni? anyway.. ok la gak. tapi kalau bleh jgn taruk next... kasi user option utk browse direct gak la ... :)

    ciawzz!
Results 1 to 25 of 208
Page 1 of 9 1 2 3 4

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112