Results 1 to 12 of 12

Thread: google adsense - clear cheque

  1. #1
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    kajang
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    google adsense - clear cheque

    nak tanyala.. mcm ni. aku register google adsense guna nama mak aku coz akaun aku yang lama dah kena suspend - illegal clicks (aku xpnh buat n xphm mcm mana dia ley bagi reason mcm ni). pasal hal tu xpayah la nak kesah.

    yang aku nak tanya ni.. aku nak clearkan cheque tu dekat BCB coz dari treat yang aku baca dlm forum ni nampak BCB yang paling murah utk service charge diaorg (betulkan kalau aku salah). persoalan dia ni, aku nak tanya.. boleh tak aku clearkan cheque google adsense (under nama mak aku) dekat akaun bank aku - BCB?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    tak abih2 nak menipu antu sekor ni. Dah cheque tu nama mak ko, dah tentu la kena clearkan kat mak ko punya bank account. Mana boleh nama ko, bank tak accept. Lagi satu, BCB hanya boleh accept foreign cheque kat home branch jer.

    Ttg cerita ko yg kena suspend pasal illegal clicks tu, memang selalu la ayat tu aku dgr dari org yg kena ban. Biasa la, sapa nak ngaku buat salah...

    So cheque tu, kiranya ko sedekah jer la kat mak ko, buat amal jariah sikit. Mesti suka hati org tua tu...

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Malaysia
    Posts
    54
    Rep Power
    182
    Ko ni alang, tak elok macam tu. Sian dia, Huhuhue! Tapi kalau betul lar dia ni menipu (dan nak menipu lagi) sampai sanggup apply adsense atas nama mak dia.. memang bebetul 'hantu degil' lar dia ni.

    Seperti yang alang terangkan, oleh kerana cheque tu atas nama mak ko, hanya mak ko jer lar yang boleh clearkan cheque tu. Kalau orang lain contohnya aku boleh clearkan dah tentu lar akan berlakunya satu penipuan lagi.. :P
    Traveler

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    kat sini http://adsense.blogspot.com/2005/08/...-and-well.html dah terang2 dah cakap yg adsense publisher tak akan diban kalau diorang tak buat salah apa2. Mungkin ada la kot dlm 1% yg google tersilap ban. Tapi antu ni aku rasa memang click sendiri ni, kalau tak takkan cepat jer apply balik guna nama mak dia. Kalau org tak salah, mesti nak merayu dulu, tunjuk semua evidence kat google. Aku sendiri pun, banyak kali gakterclick ad kat website aku sendiri atau pun kena clickbomb. Cepat2 aku email google explain the situation suruh diorang investigate dan decuct mana2 revenue dari invalid click tu. Diorang reply balik within 24 hours and appreciate aku punya email.

    Nak tau apsal aku marah sgt? Kerana org2 yg macam ni la yg akan menjahanamkan org lain yg cuba cari makan secara jujur.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    taiping
    Posts
    87
    Rep Power
    210
    antu.....

    waaaa ko dah diaccept balik ke ke google?aku pun dah kena ban...tapi bukan aku yang buat hal...ada orang dengki dengan aku...dan aku diban seumur hidup...satu satu nya income aku dari internet dah hilang...

    aku nak interview ko sikit boleh?personal....


    aku frust tonggeng ni....

  6. #6
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Malaysia
    Posts
    54
    Rep Power
    182
    <gempaq>, ko ker orang yang running RO private server tu ? Pasal aku ada dengar satu RO private server yang mintak player click kat adsense untuk menampung bayaran server. Mungkin sebab tu lar ada orang yang saja nak kenakan ko.
    Traveler

  7. #7
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    uish, dah ada pengikut pulak. Macam ni la bagi korang yg dah diban tapi tak buat "salah" tu, walaupun korang apply balik guna nama org lain dan diaccept oleh google, lambat laun google akan tau jugak dan akan ban lagi sekali. So nasihat aku, masuk jer la lain2 punya program. Tak pun tunggu Yahoo Publisher Network. Pastu bila dah dpt masuk program lain tu, jgn la dok ulang kesilapan yg sama. Anggap la korang ni nak cari rezeki yg halal. Invalid click tu sama dgn rezeki haram la..

  8. #8
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    taiping
    Posts
    87
    Rep Power
    210
    Quote Originally Posted by Mesra
    <gempaq>, ko ker orang yang running RO private server tu ? Pasal aku ada dengar satu RO private server yang mintak player click kat adsense untuk menampung bayaran server. Mungkin sebab tu lar ada orang yang saja nak kenakan ko.
    ye...memang ada mintak player suruh klik, tapi itu sementara jer...lepas tu tak ada dah...


    alang:

    Aku bukan pengikut, dan sebelum web aku terminate dan sebelum aku suruh bebudak click sementara memang dah leh survive dah...cuma nak tahu cam mana nak masuk balik jer.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    @ <gempaq> - harap ko belajar la dari kesilapan lalu. Biasa la semua org buat silap...cukup la sekali buat. Aku rasa baik ko lupakan terus jer google adsense. Tunggu Yahoo Publisher Network buka utk public. Sblm ni aku dah tgk byk kes org yg kena ban, pastu apply balik guna nama org lain ie bini, mak, ayah, abang atau kakak lepas sbln 2 kena ban balik. Buat sakit hati jer. Walau camner ko guna nama org lain pun, google akan tetap dpt trace dan nanti dia akan hantar email bagitau yg akaun ko yg baru tu ada berkaitan dgn akaun lama yg diban.

    So, buat sementara ni, ko letak iklan apa? Aku rasa baik ko try dulu mana2 adsense punya alternative. Walaupun dia punya income tak berapa best, tapi lebih baik dari takde langsung. Pastu nanti bila Yahoo dah launch, terus apply dan make sure paham dan ikut la diorang punya polisi tu...

  10. #10
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuantan
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    helo kawan,
    Ni aku punye 1st posting, baru jumpa forum ni ari ni, biasa lepak kat webmasterworld.com, seronok pulak tgk ada geng webmaster katsini. Baru berkecimpung dlm bidang adsense ni, pada mulanya tak pikir pun nak buat $ dr nya, cuma nak google sedar jer kehadiran web aku, sbb aku betul2 jual produk. So banyak kali la aku klik sendiri punye adsense, Tapi bila sedar yg adsensse buleh buat $, baru aku baca TOS. Nak buat mcm mn semua dah terlambat, tapi aku buleh lagi masuk acc aku,dan skrg ni dah cecah $100 mcm mn nak tau kita kena ban?

    satu lagi brp lama pin nak sampai malasyia bila kita request?

  11. #11
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    taiping
    Posts
    87
    Rep Power
    210
    Quote Originally Posted by alang
    @ <gempaq> - harap ko belajar la dari kesilapan lalu. Biasa la semua org buat silap...cukup la sekali buat. Aku rasa baik ko lupakan terus jer google adsense. Tunggu Yahoo Publisher Network buka utk public. Sblm ni aku dah tgk byk kes org yg kena ban, pastu apply balik guna nama org lain ie bini, mak, ayah, abang atau kakak lepas sbln 2 kena ban balik. Buat sakit hati jer. Walau camner ko guna nama org lain pun, google akan tetap dpt trace dan nanti dia akan hantar email bagitau yg akaun ko yg baru tu ada berkaitan dgn akaun lama yg diban.

    So, buat sementara ni, ko letak iklan apa? Aku rasa baik ko try dulu mana2 adsense punya alternative. Walaupun dia punya income tak berapa best, tapi lebih baik dari takde langsung. Pastu nanti bila Yahoo dah launch, terus apply dan make sure paham dan ikut la diorang punya polisi tu...
    aku paham maksud ko, thx sebab warn aku, setakat ni tak ada join mana mana lagi, strict sangat, yang ada pun adenggage baru jer aply. Tapi google memang rock, yang aku paling tak puas hati dia ban aku pasal bukan atas kesalahan aku....siap orang tu email aku...itu yang paling aku panas.

  12. #12
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    Quote Originally Posted by <gempaq>
    aku paham maksud ko, thx sebab warn aku, setakat ni tak ada join mana mana lagi, strict sangat, yang ada pun adenggage baru jer aply. Tapi google memang rock, yang aku paling tak puas hati dia ban aku pasal bukan atas kesalahan aku....siap orang tu email aku...itu yang paling aku panas.
    mungkin masa ko suruh visitors click ads ko dulu, google dah letak akaun ko dlm red flags. So bila timbul jer lagi satu masalah, diorang terus jer ban tanpa siasat lebih lanjut dari mana dtg invalid click tu sbb sblm tu akaun ko dah breach diorang punya policy. Mungkin diorang ingat mamat yg bomb-click ko tu, adalah visitors ko yg ko suruh click. Dan email susah nak dibuat proof, apatah lagi yahoo email, sesiapa pun boleh buka akaun. Itu pendapat aku la kenapa google terus ban ko. Ni list tu adsense alternatives, ko boleh la try tengok walaupun bagi aku adsense is still the best http://www.internet-search-engines-f...rnatives.shtml

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Adsense cheque - How long will it take to arrive?
    By learning in forum Revenue and Monetization
    Replies: 48
    Last Post: 05-07-2007, 09:47 AM
  2. Clear adsense check
    By corallinkz in forum Revenue and Monetization
    Replies: 17
    Last Post: 15-01-2007, 09:20 AM
  3. AdSense clear cheque bank charges
    By kahsoon in forum Revenue and Monetization
    Replies: 12
    Last Post: 16-10-2005, 11:45 AM
  4. The Name on Google AdSense Cheque
    By lcf in forum Revenue and Monetization
    Replies: 24
    Last Post: 23-12-2004, 11:18 AM
  5. Where to clear Adsense cheque in Malaysia?
    By oxfly in forum Revenue and Monetization
    Replies: 6
    Last Post: 15-06-2004, 10:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37