Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 43

Thread: High Paying Adsense Keyword ? How to?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere in jungle
    Posts
    344
    Rep Power
    190

    High Paying Adsense Keyword ? How to?

    sorry this thread has been deleted
    Last edited by jawa; 08-05-2007 at 10:28 PM.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Malaysia
    Posts
    88
    Rep Power
    198
    The best i get is $3.XX per click.. So happy after saw that. :P

  3. #3
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere in jungle
    Posts
    344
    Rep Power
    190
    Quote Originally Posted by teNtiOn
    The best i get is $3.XX per click.. So happy after saw that. :P
    consistently or ramdom..

    For me average is $0.5x per click for my two sites..

    Keep tweaking...

    site in very high niche in term of competition

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    207
    Thanks for the tips jawa. BTW, do you make your own research regarding the Adword Bid and keyword? I'd read so many different version of this and doesn't know which one is correct. Hope you can comeout with more detail on your research, so we can make this as a guide to optimize adsense in our site. I'm willing to buy you book if you decide to publish it though, make it in malay, because so many book in english already.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere in jungle
    Posts
    344
    Rep Power
    190
    Aku research guna adwords.

    List of high paying keyword, aku dapat free dari kebanyakan website yang bagi percuma.

    Contoh keyword "Mesothelioma".

    Aku login ke adword, klik any campaign yang aku promote. Kemudian klik " add keyword". Kemudian aku masukkan keyword "Mesothelioma" dan masukkan maksimum cpc per day, aku bubuh USD 100.00. Kemudian aku klik estimate traffic. Adword akan paparkan traffic per day, cost per click dan position ads tersebut untuk keyword "Mesothelioma".

    Apa yang aku dapat:

    daily click 0.3
    cost per click 9.22
    average position 1.0

    Dari sini aku tahu yang keyword "mesothelioma" mempunyai bid yang melebihi USD 9.22 untuk postion No 1. Jadi position No 2, bidnya ialah 9.21. Co yang bid lebih dari USD 9.21 akan dicaj oleh Google sebanyak USD 9.22, lebih USD 0.01 dari bid no 2.

    Sekarang kita masukkan cpc - USD 9.21 untuk dapatkan bid position no 3.

    daily click 0.3
    cost per click 1.74
    average position 1.3

    Jadi kita tahu untuk ads postion No 3, co itu cuma bid USD 1.73 sahaja.

    Lakukan untuk seterusnya dan anda akan tahu berapa banyak bid yang tinggi untuk keyword tersebut.

    Banyak kerja sikit la.

    Aku try letak USD 1.72, dan adword mengatakan cost per click cuma USD 0.37, maknanya untuk position No 4, Co itu hanya bid USD 0.36 per click sahaja.


    Dari sini kita tahu yang keyword "mesothelioma" tak banyak cost per click yang tinggi. Jadi average cpm pun rendah, dan tak mungkin ada akan dapat komisyen yang tinggi.

    Cuba cari keyword yang mempunyai competition yang tinggi dan banyak advertiser sanggup bid tinggi. Cuba dapatkan keyword yang bidnya tidak lari jauh sangat, contoh:

    Position No 1 - USD 5.00
    Position No 2 - USD 4.90
    Position No 3 - USD 4.80
    -
    Position No 10 USD 1.00

    Kalau anda jumpa keyword yang mempunyai bid sebigini, mungkin komisyen yang anda dapat pun agak tinggi juga, jika anda berjaya memaparkan ads daripada 10 advertiser yang bid seperti di atas.

    Benda ini nampak remeh sikit, nak check satu-satu, tapi berbaloi kalau anda dapat jumpa keyword yang mempunyai bid yang banyak dan tinggi cost per click nya. Lepas tu kena tweak website supaya ia memaparkan ads yang agak sama di Google USA. Aku tulis agak sama bukan apa, kadang-kadang advertiser cuma mahu adsnya keluar di Google sahaja dan bukan di content publisher, jadi ads yang dipaparkan di website anda berlainan sedikit dari Google USA.

    Kalau dapat separuh dari ads tersebut pun dah kira ok la tu.

    Banyak website yang jual high keyword tu sebagai reference sahaja bagi anda. Nak tahu keyword tu banyak advertiser bid tinggi, kena check melalui Adword, seperti yang aku lakukan seperti di atas.

    Tak guna dapat keyword yang mempunyai USD 100.00 per click, sedangkan advertiser yang no 2, 3 dan seterusnya cuma bid USD 0.05 per click sahaja. Jadi, walaupun ads yang No 1 itu berada di website anda , bila di klik, anda cuma dapat berapa sen sahaja, sebab advertiser yang No 1 itu bukannya kena bayar USD 100.00 per click tapi USD 0.06 per click.

    Jawa

  6. #6
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    296
    Rep Power
    225
    Jawa - BTW, mana diari peon kau. Dah takde ke?
    --------------------------------------------
    Khairil Iszuddin Ismail

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    dia dah tak jadi peon dah skang kot.. hehe..
    dah tukau keje..

  8. #8
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    296
    Rep Power
    225
    Quote Originally Posted by mysticmind
    dia dah tak jadi peon dah skang kot.. hehe..
    dah tukau keje..
    Ohohooo ... dah fulltime kot ...
    --------------------------------------------
    Khairil Iszuddin Ismail

  9. #9
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere in jungle
    Posts
    344
    Rep Power
    190
    dah delete, sebab banyak copycat..
    Mungkin aku akan buat membership site. Nak baca blog aku kena bayar, mungkin boleh kurangkan copycat ni..jadi hanya orang yang betul-betul nak belajar saja akan join kot....

    jawa

  10. #10
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    296
    Rep Power
    225
    Muehehehe ... aku agak dah. Tulah pasal aku tak reveal URL / domain aku.
    --------------------------------------------
    Khairil Iszuddin Ismail

  11. #11
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    296
    Rep Power
    225
    Jawa ... buat kelas lah. Cari komputer lab, sewa ... and add RM100/student as tuition fee. 1-day course. OK tak kalau buat camtu?
    --------------------------------------------
    Khairil Iszuddin Ismail

  12. #12
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    pm kat aku url baru ..

    kalau ade course pun ok gak tuh..
    tak pun kuar2 minum2 sambil bicang2 pekene teh tark roti canai pun ok gak..

    // aku yang belum berkecimpung dalam bidang nih.. cuma baru research2 jer..

  13. #13
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    296
    Rep Power
    225
    Quote Originally Posted by mysticmind
    pm kat aku url baru ..

    kalau ade course pun ok gak tuh..
    tak pun kuar2 minum2 sambil bicang2 pekene teh tark roti canai pun ok gak..

    // aku yang belum berkecimpung dalam bidang nih.. cuma baru research2 jer..
    Ko kan nak belanja aku ice-blended. Tak email pun ...
    --------------------------------------------
    Khairil Iszuddin Ismail

  14. #14
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere in jungle
    Posts
    344
    Rep Power
    190
    Quote Originally Posted by kidino
    Jawa ... buat kelas lah. Cari komputer lab, sewa ... and add RM100/student as tuition fee. 1-day course. OK tak kalau buat camtu?
    sapa nak jadi cikgu, ko ke?

    sekarang anak murid semuanya gangster sekarang, tu yang takut tu...

  15. #15
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    somewhere in jungle
    Posts
    344
    Rep Power
    190
    Quote Originally Posted by mysticmind
    pm kat aku url baru ..

    kalau ade course pun ok gak tuh..
    tak pun kuar2 minum2 sambil bicang2 pekene teh tark roti canai pun ok gak..

    // aku yang belum berkecimpung dalam bidang nih.. cuma baru research2 jer..
    nantila..tengah sibuk - banyak benda nak buat..

    kalau ada pun, aku cuma ajar promote tangible product saja...small niche..
    Kalau nak promote ebook, software ke...mintak dino tolong ajar-- dia kan cikgu Irfan Khairi...

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How paying adsense keyword- tutorial 2.
    By jawa in forum Revenue and Monetization
    Replies: 19
    Last Post: 26-10-2005, 07:23 PM
  2. Re:Sticky: High Paying Adsense Keyword ? How to?
    By meegoreng in forum Revenue and Monetization
    Replies: 13
    Last Post: 18-08-2005, 11:18 AM
  3. High Paying Adsense Keyword List
    By jawa in forum Revenue and Monetization
    Replies: 12
    Last Post: 07-05-2005, 11:57 PM
  4. Cool, high-paying gig?
    By Cognigens in forum Job Vacancies
    Replies: 0
    Last Post: 19-09-2002, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32