Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Bagus tak Hosting Ni?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu,Malaysia
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Bagus tak Hosting Ni?

    macam maner ngan http://www.mesrahosting.net/

    bandwitdh UNLIMITED???

  2. #2
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Setia Alam, Selangor
    Posts
    179
    Rep Power
    191
    budding junior commentor

  3. #3
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu,Malaysia
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Originally posted by unclejim
    http://www.unlimband.org
    web nih untuk aper????

  4. #4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Selangor, Malaysia
    Posts
    612
    Rep Power
    212
    Hi Kai4ever,
    That link is to let you understand that Unlimited Bandwidth does not exist.

    Thanks.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Labuan & Kota Kinabalu
    Posts
    137
    Rep Power
    212
    Originally posted by Kai4ever
    web nih untuk aper????
    Keterangan berkenaan "Unlimited Bandwith" adalah sesuatu yang mustahil..itu hanyalah 'Gimmick" saja.

    Thanks...
    MyLabuan Hosting : Web Hosting and Domain Registration

  6. #6
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    in front of my pc
    Posts
    32
    Rep Power
    0
    Unlimited is actually limited by:

    1. Hardware performance.
    2. Internet connection provided by data centre.
    3. Bandwidth limitation/throttle set by host.
    4. etc.

    So unlimited is not actually "unlimited". There will be finite constraints.
    <a href="http://www.nesway.com"><b><font color="#ff0000">Nesway</font></b></a>
    Free hosting with new domain name, affordable and professional hosting

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    Betul tuh..
    Semua bende ada had dia.
    aku rasa laa.. kadang2 ada jugak bagusnya unlimited bandwith tuh, ,sebab web kita bleh operasi walaupun kadar akses tinggi. wakaupun ia sekadar gimik, tapi aku tgk web diorang tuh mungkin takkan ada error 509.

    Cuma mungkin dari istilah profesional, pengunaan unlimited bandwith kelihatan tak profesional. Aku rasa ada baiknya kalau nak bagi look better, mesrahosting bleh buat / ubah perkataan Unlimited bandwith tuh kepada :
    Cth-

    100mb space + 100GB Bandwith transfer.


    lazimnya kalau takder limit bandwith.. satu shared server ada 20 ++ web dengan kadar bandwith above 50GB monthly (50GBX20=1000BG bandwith? sapa / apa mahu tanggung tu? ram ada ke 1000GB sekeping?)...

    Jadi... server tersebut pasti alami :
    - Downtime yang teruk,
    - Tahap lembab cam siput,
    - Server tuh mungkin boleh terbakar aku rasa.
    - Bahkan semua hardware terutamanya HD dan berkaitan boleh rosak dan..
    - Mengakibatkan perkara terburuk iaitu Kehilangan Semua data!

    cauoss

  8. #8
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Sarawak
    Posts
    193
    Rep Power
    194

  9. #9
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    in front of my pc
    Posts
    32
    Rep Power
    0
    That would be ok, I guess. But any other limitation should be spelled out also.
    <a href="http://www.nesway.com"><b><font color="#ff0000">Nesway</font></b></a>
    Free hosting with new domain name, affordable and professional hosting

  10. #10
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    even *** have a climax

  11. #11
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    252
    Question:
    How does "unmetered" different with "unlimited"?

  12. #12
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Penang / Perak / Kedah
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    ermmm...tul gak..tak tentu ada bagi unlimited bandwith ehheheh...kena ler survey betul2 baru decide nak beli..
    Regards,
    Khairul
    Wireless PBX
    Cheap Hosting!!

  13. #13
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Selangor, Malaysia
    Posts
    612
    Rep Power
    212
    Question:
    How does "unmetered" different with "unlimited"?
    Unmetered means the resources will not be metered but there is an end for it while unlimited means resources are infinite.

    Thanks.

  14. #14
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Sabah
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    apalaa korang ni **** tol.. yang unlimited bandwidth tu maksud dia mungkin laaa berapa banyak yang dia dapat dari datacenter untuk server dia bagi full kepada semua user same like shared bandwidth laa kot istilah dia... sebab ada kebanyakan control panel laa kan ada option unlimited bandwidth... alaa sama jer kalau limited kan bandwidth atau unlimietd.. selagi server hosting tu bukan tokeh datacenter punya dia tetap atau akan alami lagging tahap cipan kering... so think about it...

    tak caya... hehe pikirlerr logiknya...
    Last edited by thinkpad; 24-09-2004 at 03:34 AM.

  15. #15
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    jgn ingat dalam nih orang2 sengal.
    dan jgn juga ingat org dalam nih tak reti pikir..

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Windows hosting, reseller hosting, 7 days free trial, instant signup
    By tanhosting in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2010, 08:12 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 13-10-2008, 08:03 PM
  3. Bagus punya lo
    By bintai_lou in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2004, 05:35 PM
  4. Ada Projek Bagus Kpd Web Designer!!baca Dulu...
    By ahmadef in forum Job Vacancies
    Replies: 5
    Last Post: 06-09-2003, 01:50 PM
  5. Ada Projek Bagus Kpd Web Designer!!baca Dulu...
    By ahmadef in forum News and Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 21-04-2003, 05:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33