Results 1 to 10 of 10

Thread: Please Help Me

  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Perlis Malaysia
    Posts
    107
    Rep Power
    208

    Exclamation Please Help Me

    Saye ader masalah sket mengenai hosting nih. laman saya cartique.net mengalami masalah down selama 3 hari dah termasuk hari ini. Dier takleh akses kalau leh akses pon tak keluar muka depan. keluar kosong jer. pada mulanya saya ingat kena block tapi saya dah bayar hosting. pelik

    Persoalannya:

    1. kenapa jadi cam 2?
    2. camna nak selesaikanya.
    Me, My Self and My Aspire
    http://www.coexist.biz/images/sig.jpg

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Malaysia
    Posts
    372
    Rep Power
    10
    Is this a free hosting account? Try contact your web host support.

    When I went to cartique.net, I only see cpanel06.gzo.com

  3. #3
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Selangor, Malaysia
    Posts
    612
    Rep Power
    212
    Hi there,

    220-=(<*>)=-.:. (( Welcome to PureFTPd 1.0.12 )) .:.-=(<*>)=-
    220-You are user number 6 of 50 allowed.
    220-Local time is now 18:33 and the load is 10.37. Server port: 21.
    220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
    The above extract is what I saw in FTP. The server might be overloaded as 10.37 is far above the optimum level.

    You should contact your web host.

    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    saya browse hari ni ok saje? tiada apa2 masalah

    // aku punya asik limit bandwith saja.. duhh

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Cyberspace
    Posts
    492
    Rep Power
    225
    aku pon.. rasenye server dia tu kurang stable 2-3 hari lepas...
    Domain Registration = RM35/Year com net org biz info us

  6. #6
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Perlis Malaysia
    Posts
    107
    Rep Power
    208
    hmm sebab aper ye emm kalau jadi lagi camner
    Me, My Self and My Aspire
    http://www.coexist.biz/images/sig.jpg

  7. #7
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    252
    perhaps DNS not fully updated yet.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    91
    Rep Power
    209
    tension aa... dah 3 hari aku nyer web tak leh access...

  9. #9
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    joomla-my.org
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    Assalamualaikum,
    Aku ada kontek owner baru... dia kata camni, bila ku tanya pasal website aku..

    Saudara Shaiff, kami telah menghadapi masalah yang saudara maksudkan itu sudah lebih 5 hari. Sebenarnya ini pun terjadi kepada accessbyte.net .

    Berkenaan website trueshopping selalu down, ini terjadi kerana for the past 2 weeks, server tersebut telah diserang bertalu-talu dengan flood dan sebagainya. Ini menyebabkan server slow dan slow time out. Tetapi server tidak down sebenarnya.....
    Tu aje. email boss baru truebyte kalau nak maklumat lanjut.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Cyberspace
    Posts
    492
    Rep Power
    225


    access ko nyer leh masuk ke tak.. aku try nak melawat semalam takleh masuk...
    Domain Registration = RM35/Year com net org biz info us

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112