Results 1 to 8 of 8

Thread: Fomat Hosting?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    Fomat Hosting?

    Aku ada beli hosting.
    Dah setahun guna.
    Dan dah macam-macam aku upload.
    Dah macam-macam fantastico yang aku try install.
    Jadi aku cadang nak kosongkan semua sekali (format kot).
    Macamana caranya ek?

    Letih la aku nak delete satu persatu...

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    PeNaNG - JB
    Posts
    183
    Rep Power
    163
    apsal x delete je the whole public html directory

    jgn lupa database skali, delete jgk

    knp nk delete plak tu?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    27
    Rep Power
    0
    Nak delete manual kekadang tak lepas.
    Sebab ada fail yang tak boleh detele macam tu je.
    Kena klik satu-satu dan READ, WRITE dan sebagainya.

    Lagi satu masalah database, nak delete pun kena satu satu.
    Aku dah ada lebih 50 database. Sebahagian BESAR aku create sebab
    nak test je. Tak ada isi pun. Aku test postnuke, php-nuke, phpbb, smf dan semua yang ada kat situ. Aku nak pilih mana yang serasi dengan aku.

    Lagi satu masalah. aku tak tau mana yang HARUS aku detele dan mana yang TAK BOLEH delete. Sebab aku ada 5 addon domain kat situ. Semua tu untuk aku test dan praktis sampai aku faham.

    Sekarang baru aku nak mulakan betul-betul website aku tu. Jadi yang tak guna tu aku nak buang le. Tak le kurang aku punya byte.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    PeNaNG - JB
    Posts
    183
    Rep Power
    163
    hmmm tu yg satu mslh bila guna fantastico ni...dia pnya database tak ber'detail'

    rasanye xde cara lain dh melainkan kna check satu2 database yg mna ko still nak simpan

  5. #5
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    kacang jer..
    check file2 config..

    tuh laa.. lainkali.. gunalah lagi fantastico

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    in my body lar...
    Posts
    1,325
    Rep Power
    0
    kacang aje... telepon hosting company punya support and suruh mereka kosongkan loh.....

  7. #7
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    27
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by mysticmind View Post
    kacang jer..
    check file2 config..

    tuh laa.. lainkali.. gunalah lagi fantastico
    Laa... aku ingatkan apa yang dah ada kat fantastico tu memang yang
    dah terbaik. Itu pasal aku tak install manual.

    Aku bukan tak nak install manual, cuma takut apa yang aku
    install tu menganggu apa-apa system dalam hosting pulak.

    Hohoho.. maknanya tak salah le kalau nak install manual ek...
    Aku sudah silap laaa... selama ni...

  8. #8
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    www.ejoe.net
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    fantastico kan ader tempat tuk remove semula ape yg kita dah install
    xpon bleh guna FTP program tuk remove semua file2 dlm tu
    btw database still kena remove secara manual

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hosting a E-commerce site, choosing a paid hosting company...
    By pacifier in forum Paid Hosting Discussion Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2015, 11:25 PM
  2. Windows hosting, reseller hosting, 7 days free trial, instant signup
    By tanhosting in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2010, 08:12 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 19-08-2009, 09:39 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 13-10-2008, 08:03 PM
  5. Mogutou Windows Hosting - Starts from RM49/year - Cold Fusion, .Net, Adult Hosting
    By josh3r in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 3
    Last Post: 18-12-2007, 03:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112