Results 1 to 8 of 8

Thread: Masters by Thesis (UKM) IT

  1. #1
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    perak
    Posts
    12
    Rep Power
    0

    Masters by Thesis (UKM) IT

    Kepada semua yang memohon jawatan RA -------------------------------------------------------------- Terima kasih kepada semua yang berminat. Saya ingin perjelaskan bentuk penyelidikan yang akan dijalankan dan ciri-ciri RA yang saya perlukan.

    Projek penyelidikan yang sedang berjalan sekarang adalah dalam bidang Mobil Agent System. Secara khususnya, ia adalah mengenai pembangunan agen-agen untuk tujuan pencapaan maklumat dalam satu persekitaran yang heterogenous. Agen-agen ini adalah berasaskan JAVA dan diwakilkan sama ada dalam ebXML atau ASN.1. Projek ini hanyalah untuk tempoh masa selama dua tahun.

    Oleh itu, saya sedang mencari seorang pembantu penyelidik yang mahir dalam pengaturcaraan java, java network programming dan XML. Beliau mestilah seorang yang baru atau akan mendaftar sebagai pelajar sarjana secara tesis sahaja. Kerja-kerja yang akan beliau jalankan dalam projek ini akan menjadi tesis beliau. Semasa beliau menjalankan projek ini, beliau akan dibayar elaun RM1300 sebulan. Maknanya, beliau akan dibayar untuk menjadi seorang pelajar sarjana. Bila selesai nanti, dia akan dapat MSc secara percuma! Elaun dapat, masters pun dapat. Bilik pembantu penyelidik sudah lengkap tersedia menanti.

    Kalau anda fit dalam description di atas, anda boleh berjumpa saya dalam masa dua minggu ini untuk temubual secara tidak rasmi. Sekiranya saya rasakan anda layak, saya akan keluarkan surat tawaran dalam minggu ketiga dan anda boleh mula memohon/mendaftar sebagai pelajar sarjana pada bulan Julai 2002.

    Saya boleh dihubungi di Pusat Komputer UKM.

    -msz

    Mohamad Shanudin Zakaria Pusat Komputer Universiti Kebangsaan Malaysia Tel: 03-89296167 Fax: 03-89254675

    (Tarikh iklan 21/5/02)
    takdir dan rahmat ***** tidak pernah terpisah
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    220
    Tak gheti sangat la XML... ada tawaran lain tak walinong?
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  3. #3
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    perak
    Posts
    12
    Rep Power
    0
    tak de la...zana...sory...btw aku letak iklan kat sini dengan tanggapan ade org kat dalam ni yg tau seme bende kat atas...kalau tak tau seme pun..tau sebahagian besau pun tak pe...pegi je lah interview tuh (kalau nak le)..untung-untung dapat..
    takdir dan rahmat ***** tidak pernah terpisah
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Posts
    25
    Rep Power
    0
    tak de la...zana...sory...btw aku letak iklan kat sini dengan tanggapan ade org kat dalam ni yg tau seme bende kat atas...kalau tak tau seme pun..tau sebahagian besau pun tak pe...pegi je lah interview tuh (kalau nak le)..untung-untung dapat..
    Just be respestful to others, use proper English or Standard Malay.

    To promote this website, in order to let others are aware of that Malaysia have as well the persons who understand English.

    I am not the personal who do not understand Malay. But, I dare say that I am the person who have the more knowledge of Malay Linguistics (Tatabahasa Malaysia) than you. To be professional and promote Malaysia (if you love Malaysia) do use English always so that others from non-Malay background understand what you wrote here.

    If you want to challenge me on Malay, then it is very simple. The below 2 sentences are wrong. What are the mistakes of them?

    1) Banyak orang berkumpul situ. (2 mistakes here)
    2) Begitu juga dengan saya. ( 1 mistake here)

    If you know the mistakes, then explain the mistakes.
    Last edited by ckchin; 06-06-2002 at 12:50 AM.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    MLK
    Posts
    119
    Rep Power
    225
    1. Ramai orang berkumpul di situ .
    2. Begitu juga saya.

    tetapi, kalau tidak digunakan dalam ayat yang penuh, perkataan di atas tetap mempunyai kesalahan, seperti ayat pernyataan yang tergantung.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Posts
    25
    Rep Power
    0
    Please refer to thread http://www.webmastermalaysia.com/sho...&threadid=1744 for answer and my explanation.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  7. #7
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    perak
    Posts
    12
    Rep Power
    0

    terima kasih

    kepada ckchin...terima kasih atas teguran yang anda berikan. Untuk pengetahuan anda, saya tidak terfikir mengenai kesalahan tatabahasa yang telah saya gunakan (mungkin sudah biasa dengan penggunaan bahasa pasar dengan rakan lain). Tahniah kerana anda berani menegur.

    makluman: Temuduga untuk iklan di atas telah tamat tempoh
    Last edited by walinongsari; 06-06-2002 at 09:18 PM.
    takdir dan rahmat ***** tidak pernah terpisah
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

  8. #8
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    283
    makluman: Temuduga untuk iklan di atas telah tamat tempoh


    topik dikunci
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. thesis topic for ms sc multimedia system
    By lina in forum Mamak Stall
    Replies: 0
    Last Post: 04-06-2004, 02:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113