Results 1 to 5 of 5

Thread: Ahli Baru

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Puchong
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Exclamation Ahli Baru

    Semelekom semua... memandangkan takder sticky lagi tentang ahli baru... so saya bukak jer laa tread baru...

    saya ahli baru sesangat dalam forum nih...
    bukan setakat baru dalam forum nih... tapi baru juga dalam dunia berforum....
    banyak yg saya tak tahu.... so mintak advise kepada yg otai...

    tujuan utama saya join forum nih.... nak mintak advise kepada otai2 kat sini camne nak host forum sendiri.... start from the beginning...
    ape yg perlu saya tahu... aper yg perlu saya buat....

    saya active dengan forum memancing (Malaysia Fishing Network)... kami berjaya mengumpul dan mewujudkan team memancing yg amat active...

    saya ingin melakukan perkara yg sama dengan course saya di UITM Arau dulu... kos DPIM.... geng ladang yg gadang.....

    harapan kepada otai-otai bimbing la saya...

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    hello......

    sama lah macam saya...
    saya pun ahli baru.........

    mintak tolong tunjuk ajar...
    kalau ada salah mintak tolong tegur sikit....(sikit je tak lebih)

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Penang
    Posts
    1,781
    Rep Power
    10
    Hello mshahhanaz and mok, selamat datang ke forum webmaster malaysia

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275
    boleh jer.
    kalau soalan dalam Bahasa, jangan risau.. saya akan jawab dalam bahasa.

    saya jawab sikit..
    kalau untuk buat forum.. bolehlah beli hosting dengan domain sekali..
    kemudian.. boleh setup script forum ang banyak free.. jenis2 forum script boleh search kat dalam WM nih..

    sebenarnya.. benda2 macam ni kena berani mencuba.. memang lah kene keluar sikit modal.. beli hosting.. beli domain... tapi berbanding hosting free.. banyak benar bezanya..

    saya sendiri dulu agak takut dan terpinga2 nak beli hosting dan domain. last2.. sesah jer.. lama2 pandai laa.

    Untuk starting.. boleh beli hosting yang mana2 mampu.. budget berapa? sekarang tak mahal macam dulu dah.. apa2 pun boleh.. janji senang hati.. dan elakkan hosting2 yang bermasalah.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    bangi
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    salam.
    ini adalah posting saya yang pertama, setelah bertahun-tahun mendaftar..
    You last visited: 23-06-2003 at 07:13 PM
    haha.. saya pun terlupa sebenarnya pernah mendaftar di sini. luckily ada dapat emel dari webmaster.. tentang apa? saya pun x ingat.. and i try surfing the net, and found out, i'm a member here..

    sekarang ni bekerja sebagai.. pembuat design antaramuka portal.. baru 6 bulan. entah apa entah kerja.. so, harapnya dapat menuntut ilmu sebanyak mungkin daripada semua orang di sini. 6 bulan bekerja, means.. 6 bulan la usia saya dalam bidang web/portal ni. asas html tu taula..tetiba kena terjun ke javascript.. huhu..

    Saya budak baru belajar. tunjuk ajar dari semua, sangat diharapkan

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. hello...baru here
    By dream_shocker in forum Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2009, 01:12 PM
  2. Ahli Baru
    By kassimbaba in forum Member Introductions
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2008, 09:53 PM
  3. hai semua ahli WM
    By Infinityx in forum Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2007, 11:32 PM
  4. baru je siap...
    By HangJebat in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 6
    Last Post: 23-07-2004, 08:19 AM
  5. baru...
    By megat_online in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 6
    Last Post: 05-11-2003, 08:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39