Results 1 to 13 of 13

Thread: hi

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    KL
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    hi

    hai,saya aleeya
    saya nak menambahkan lagi kenalan serta mencari kenalan-kenalan
    yang ingin join bersama2 saya buat duit online

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    50
    Rep Power
    168

    Selamat Datang.

    Semoga berjaya selepas banyak berusaha dan jangan percaya dengan slogan "cari duit sambil tidur" kerana mereka akan curi duit (dengan janji-janji manis) anda waktu anda tidur (leka).

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    250
    Rep Power
    154
    hi aleeya
    slamat datang ke forum ni..
    kalau ada apa2 pertanyaan.. post aja kat forum ni..
    nanti ade la otai2 yang jawab..
    slamat maju jaya..

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    KL
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    terima kasih

    terima kasih kerana menerima saya sebagai rakan forum anda.
    Saya memang nak cari seramai mungkin kenalan yang boleh kita berkongsi bersama untuk buat duit online ni.Memang betul macam Ainuddin kata,kita jangan terpedaya dengan kata-kata manis "cari duit sambil tidur " ni kerana mana ada hasil kalau kita tidak bersengkang mata sampai 3hingga4 pagi untuk berusaha cari duit walaupun hanya di depan komputer.Usaha tetap usaha.Mana ada orang dapat duit tampa usaha.Disebabkan itulah saya nak mengajak kawan -kawan sekalian untuk kita berkongsi maklumat berkenaan cari duit online ni .Apa sahaja maklumat yang saya ada saya sedia berkongsi dengan anda.Saya berharap anda pun begitu.Manalah tahu, suatu hari kita sebagai rakan- rakan forum akan berjumpa bersama-sama disuatu tempat untuk meraikan hasil kerjasama kita ini.Kerjasama ini memerlukan keikhlasan.Tampa keikhlasan kita dikira berpura-pura.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    277
    Perkara pertama kena elakkan ialah Referal2 link dari domain2 sampah yang ada cerita dalamnya DUIT MUDAH.

    TIADA DUIT MUDAH

    Itu peraturan nombor 1.
    Last edited by mysticmind; 15-11-2007 at 05:02 PM.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    KL
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    terima kasih atas peringatan anda.Saya sebenarnya nak tanya pada abang2 atau kakak2 yang dah lama dalam webmaster malaysia ni.Ada tak peluang yang mudah di pelajari untuk kita membuat duit di rumah.Kalau ada laman web yang boleh memberikan pendapat sampingan ,mintak tolong berikan kepada saya.Kalau kengkawan webmaster ada tip yang bernas untuk di berikan kepada saya,saya sudi mendengarnya.Di harap tak salah apa yang saya mintak ni kan.....

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    USJ/Equine Park
    Posts
    55
    Rep Power
    146
    Better buat online shop, jual produk sendiri... sendiri promot... sendiri untung
    www.shopbegins.com
    sell products with your dotcom

  8. #8
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    277
    Diulangi lagi.. elakkan perkataan MUDAH!.
    sebab itulah musuh utama dalam pemikiran.

    Anda cukup baik berbahasa Inggeris?
    Kalau ya, mudah saja di bantu seterusnya..

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    penang
    Posts
    835
    Rep Power
    168
    ya..dalam era baru ini..kita kena tau macam mana cari duit on9...kaluau tidak, orng boleh cakap kita ketinggalan zaman, betul cakapku??
    LimPek's Funny Blog

    http://LimPek.com

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    KL
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    kalau ada apa2 berkenaan cara buat duit online ,boleh tak e-mail kan kepada saya
    aleeyanasuha@yahoo.com

  11. #11
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    penang
    Posts
    835
    Rep Power
    168
    boleh..saya cuma takut kau tak berminat saja..sama-sama kongsi pendapat juga lah..kalau kau ada sikit 'empty head' then boleh bagi i juga...

    "tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi ma !!!!" Betul cakap i?
    LimPek's Funny Blog

    http://LimPek.com

  12. #12
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    277
    email? lagi la otai2 nih malas nak email orang...

    zaman dulu, budak kampung nak belajar silat..
    diorang sanggup daki turun naik gunung..
    pastuh bile dah jumpa tuk guru, kene buli turun naik sungai bawak timba air.
    lepas tuh kene tebas kebun laa ape la..

    ade plak bdak2 zaman skang nih suh tuk guru email2 diorang..
    rasanya lebih senang tempat2 open macam nih.. orang lain pun boleh share..

    RULE NO. 2 = ATTITUDE!

  13. #13
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Cyberjaya
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    aleeya sampai skang makan mak suap eh? ehehehe

    RULE NO. 3 = USAHA TANGGA KEJAYAAN!!!

    anyway, ape yg shopbegins suggest is really a good idea..

    like for instance, start somethin that has to do with ur passion...like saay, u like menjahit.. so why dont u create cute2 stuff like dolls kecik2 tu ke buat jadik keychain..and then beg comel2 ke..tshirt yg dijahit ngn mende2 kiut ke..and then create a website, take a picture of ur products, letak kat ur website tu, put a price tag to each of it, and promote kat org2 untuk beli! tadaaa!

    and the beauty of it is it all can be done at home!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31