Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 46 to 50 of 50

Thread: Harga buat website paling standard

  1. #46
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    nak tanya ni...

    mystic, kalau RM 1500 tu ko kata amik murah, berapa sebenarnya harga yg diset dalam kepala ko utk kualamedang tu?

    harga asal sebelum di'tawar'kan oleh client dan ko sendiri

  2. #47
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    282
    itu rahsia aku :P

    bid tinggi sikit.. kalau dia turun sikit pun masih tak rasa ralat dan rugi..

    tambah lagi satu..
    ++ kalau bende asal adalah dalam bentuk texts cetakan dikertas..
    SILA AMBIL KIRA juga masa dan upah korang menaip data2 tuh..
    jangan rajin sangat dan suka sangat buat kerja free dan tanpa kiraan.

    Apa kata kalau korang menaip 100MS kertas bercetak untuk dimasukkan kedalam web dengan tanpa sebarang charge.. Bodoh bukan?

    soo.. nasihat aku.. timbang kira TOTAL sebelum bagi harga.. jangan jadi Rambang mata tengok duit atas 1K.. kang korang gak yang penat dan rasa tak berbaloi

  3. #48
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    aiyak... rahsia la pulak!

    emm... nasihat yg berguna utk diri aku dan semua yg membaca

  4. #49
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    282
    arinih aku jumpa satu solution lagi.. tak tau ideal atau tak.

    kira perjam lazimnya RM 30 - 40 sejam
    ( boleh demand atas kepakaran = RM50.00 / hour )
    lazimnya boleh siap dalam total 20 jam = 10 hari X 2jam sehari.
    contoh : 20 X RM40 = RM800.00
    ( upah kerja korang termasuk penggunaan internet )

    kemudian tambahkan dengan perkara2 lain.
    + hosting dan domain = RM 250.00
    + scan dan lain2. = RM 200.++??
    + tambahan data setiap page yg lebih. = RM 100.++??

    average = RM 1200 - RM 1500.00

    Betul?!!! Yeah! babeh Yeah!..

    nanti aku buat karangan artikel ttg nih .
    setuju?

  5. #50
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    Rumus untuk freelancer, yeargh!!!

    Aku setuju aje dgn artikel tu

Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. berapa harga website ni
    By tadzell in forum Website Design
    Replies: 12
    Last Post: 11-04-2010, 12:16 AM
  2. Cam maner nak buat radio kat website?
    By Tekno-daei in forum Website Design
    Replies: 36
    Last Post: 07-04-2007, 04:42 PM
  3. cara nak buat website flexible..
    By poodean in forum Website Design
    Replies: 10
    Last Post: 10-10-2006, 01:14 PM
  4. nak buat radio kat website
    By airiz in forum Webmaster Tools
    Replies: 6
    Last Post: 27-05-2006, 08:57 PM
  5. cam na nak buat website SMS
    By asetar in forum Website Design
    Replies: 5
    Last Post: 21-03-2004, 09:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112