Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 31 to 45 of 50

Thread: Harga buat website paling standard

  1. #31
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    ... aik munzir, intai aku menaip kat lab ke?
    tau ler dok sebelah aku, toksah le ngintai... dr ko ngintai, baik ko sound je kat aku 'rege' website... kan senang?

  2. #32
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    232
    wakakakakakakakakaka
    aku ni pemalu
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  3. #33
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    malu konon!!!

  4. #34
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    232
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  5. #35
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    ... buatler keje Authorware ko tu! Dah siap ke?

  6. #36
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    232
    dah siap dah
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  7. #37
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    25
    Rep Power
    0
    get one for RM280 only!
    www.penanghosting.com/buydesign.htm
    PenangHosting.com
    Putting Malaysians on the Web!

  8. #38
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sarawak, Malaysia
    Posts
    33
    Rep Power
    0
    kalau aku la RM 250 per page.... flash la... coz aku nie biasa buat motion graphics.... coz ada satu clients hari tu cakap aku punya harga murah dari orang lain... then tak la cikai sangat buat.... motion graphic mesti power...

  9. #39
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    282
    berapa nilaian kos anggaran pada laman web macam nih?
    www.kualamedang.com

    cuba anda letak harga

  10. #40
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    PJ
    Posts
    346
    Rep Power
    206
    wpu topik ni dah lama..aku nak post gak kat sini.

    aku cuma tau..HTML cuma 3/10 jer..psl aku cuma kerja buat marketing...tp tuk company website & tenchnology solutions lani..

    tp company tu caj...tuk 10 page..RM1000-1500..ni biasa nyer la...tak silap ada intro sekali.kalo advance sket..mahal la sikit atau customize dgn keperluan client tu..sebulan maintenance RM100..hosting 500mb RM400 setahun...ok ker?

    aku kureng tau sgt bab2 cam ni..psl aku more to content punyer hal.sapa nak aku bikin kan content dia bleh contact aku.hehehhe
    Affordable Virtual Office Provider
    Business Address From RM20 per month

  11. #41
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    eh... mystic, ko baru re-design ke kualamedang tu?
    bagus aaaa...

    tapi ada beberapa kesalahan ejaan... perlancongan=pelancongan, pentanian=pertanian...

    brapa ko dpt utk site ni?

  12. #42
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    91
    Rep Power
    210
    seeloknya price utk satu website tu jgn below dari 1k... thats the standard.. 4 pages pon dah memadai dengan hosting + domain + web programming + flash etc cukup rm1k eks....

  13. #43
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    218
    RM1K? erkkk... nampak mcm tinggi sgt la... tapi tolak la web prog + hard-coded flash...

    tapi kalau betul bole charge sampai 1K, kawin awal aku !

    p/s: bab kawin off topic aaa... jgn lak perli aku

  14. #44
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Shah Alam - Kuantan -Alor Setar
    Posts
    109
    Rep Power
    201
    kalau macam kuala medang tu aku biasa amik 600+ jer.. sebab takder app. lagsung kan.?

  15. #45
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    282

    kalau macam kuala medang tu aku biasa amik 600+ jer.. sebab takder app. lagsung kan.?


    aku ambil total RM 1500.00 jer.. tuh pun murah..

    sebenarnya orion.. kau masih tak berapa pandai menilai.
    tanya ko beberapa soklan emas :

    - Sama ke php ngan HMTL?
    - Apa kos scanned Photo dalam galeri tuh ko tak kira ke? ke ko rajin buat kerja penat free jer?

    Scan gambar semua dan edit pun dah makan masa banyak hari.. takkan bende tuh takder nilai kot?
    Kalau satu masa nanti ko kene buat satu image galeri ada gambar 100 lebih.. hehehhehe.. ko tau laa..
    : aku pun yang baru tahu guna scanner pun amik 6 hari :P

    ermm tapi pun lepas tolak2 semua kos.. masuk laa seratus dua.
    sebab tuh aku cakap murah.

    NOTA :
    Buat web untuk dijual berbeza dengan buat saja-saja.
    Semua kos ko kena kira. Bukan setakat buat web, tapi kene tau bisness.
    Eletrik, Internet Usage, Scanned Pic, Photo Editing, Semuaaaa kene ada kiraan. Tuh pun kalau ko tak rasa menyesal buat kerja penat2 laa..

    REMEMBER! : Keep the market hot. Jangan jadi macam orang lain. Buat semua kasi murah.. nak lawan orang semua pakat turun harga.. last2 satu web orang bayar 300.00 ko buat kerja penat dan menyesal apa guna? .. Nak menang offer, jangan lawan harga.. tapi LAWAN KUALITI! tuh baru betul

    just my RM0.01 .. ahaks

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. berapa harga website ni
    By tadzell in forum Website Design
    Replies: 12
    Last Post: 11-04-2010, 12:16 AM
  2. Cam maner nak buat radio kat website?
    By Tekno-daei in forum Website Design
    Replies: 36
    Last Post: 07-04-2007, 04:42 PM
  3. cara nak buat website flexible..
    By poodean in forum Website Design
    Replies: 10
    Last Post: 10-10-2006, 01:14 PM
  4. nak buat radio kat website
    By airiz in forum Webmaster Tools
    Replies: 6
    Last Post: 27-05-2006, 08:57 PM
  5. cam na nak buat website SMS
    By asetar in forum Website Design
    Replies: 5
    Last Post: 21-03-2004, 09:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30