Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Macam mana google Adsense Bayar kat kita yang duk kat malaysia nih??

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    Macam mana google Adsense Bayar kat kita yang duk kat malaysia nih??

    aku ade lar letak adsense kat website aku ..tapi yang tak fahamnye macam mana nak setting pembayaran dia tu .

    siapa yang pernah dapat duit dari adsense bleh kasi tau sikit camne tak dalam bahasa malaysia camne.camne nak set tax dia blah blah ... atau tak payah .. fuh..


  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    KL
    Posts
    435
    Rep Power
    184
    Tax biarkan kosong. Itu untuk orang Amerika.
    Apa lagi nak tahu?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    472
    Rep Power
    0
    Don't forget ... the money needs to be declared to pay tax in Malaysia

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    pastikan ko baca dan pahamkan betul2 dia punya TOS dan policy. Jgn nanti lagi dua tiga minggu dtg balik sini cakap tak tau apsal google tiba2 ban. Kalau perlu, mintak tolong org yg pandai english suruh bacakan utk ko ataupun ambil dictionary.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    hehe

    hehe tak kisah lar kena ban pun nak try jer kalau dapat ok ape.. kalau tak dapat dah nasib hehehehe.

    tax kat malaysia tu camner pulak ?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    ko tak kisah la. Tapi bagi fulltime webmaster macam aku, aku kisah. Nanti kerana org2 yg tak kisah macam ko, abis satu malaysia kena ban. Kalau dah nak try tu, try la betul2, ikut dia punya peraturan semua. Jgn ingat nak senang dpt duit jer.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    hehehehe.

    dia ban satu malaysia ker?? waaaaaaaaaaa
    erm..

    kalau satu akaun kita ada tige website camner kite letak kat semua website kita adsense tapi guna satu akaun .. itu dia ban kah alang ??

  8. #8
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    27
    Rep Power
    0
    Kesian zube, dia tanya ada tak sesiapa yang boleh tolong terangkan dalam bahasa melayu. Mungkin sebab dia tak berapa pandai bahasa inggeris, bukan sebab dia tak baca maklumat tu. Dan mungkin dia pun tak ada kawan-kawan yang sudi nak bacakan dan seterusnya terjemahkan untuk dia.

    Itu sebab dia ke forum ini. Mungkin kat sini ramai yang dah berpengalaman. Tapi masalahnya, tak ramai yang pengalaman tu sudi membantu. Semua balik-balik suruh dia belajar dari awal. Baca slow-slow dan nanti dapatlah.

    Ramai yang mulakan slow-slow. Baca sikit-sikit dan fahamkan sikit-sikit. Tapi lain yang dibaca lain pula yang difaham. Dan dia terus cuba bermacam perkara dalam internet nie.

    Last-last dia kena ban, sebab tak ikut polisi. Dan paling sedih, bukan dia sahaja yang kena ban, tetapi semua no ip yang seangkatan dengannya. Sebabnya bukan dia je yang tak ikut polisi, tetapi beratus-ratus orang yang baru merangkak tak ikut polisi, sebab tak faham polisi, sebab tak tau bahasa inggeris, sebab pakar-pakar tak mahu nak ajar, sebab yang berpengalaman suruh dia try sendiri macamana dulu dia (si pakar) try, sebab pakar-pakar malas nak layak orang yang tanya 1+1 berapa? Sebab si pakar rasa macam diperbodoh bila menjawab soalan tu.

    Agaknya kot. Aku pun antara ratusan orang yang tak reti bahasa inggeris. Sebab aku tak berkesempatan belajar, maklumlah sekolah agama penuh. Cikgu pun tak memberatkan bahasa inggeris. Korang mesti tak percaya, ada orang malaysia belajar luar negara tapi tak ambil SPM lagi.. itulah realiti. Kalau kau suruh dia baca sendiri.. apa hasilnya? Samalah macam suruh kau orang baca quran... boleh?

  9. #9
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    KL
    Posts
    435
    Rep Power
    184
    Quote Originally Posted by lias
    Tapi masalahnya, tak ramai yang pengalaman tu sudi membantu.
    Tak benar tu, lias.
    Ada yang memang sudi nak membantu tapi, kena-lah tanya soalan betul-betul. Kalau harapkan orang menyuap menyuap menyuap, tak boleh lah tu.
    Kita ni kalau serius nak bejaya, kenalah berusaha. Kalau harapkan orang sahaja, kita takkan reliasikan potensi kita. Kalau ada kekurangan dalam Bahasa Inggeris, kenalah ambik tusyen. Serius tu. Aku bukan melawak kat sini.
    Dunia Internet ni dalam Bahasa Inggeris dan ini adalah fakta benar.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    hehe ada jugak orang kesian.. dah settle dah gerenti tak kena ban punye, kalau kena ban aku hantar email kat google tu dalam bahasa malaysia . hehehe erm.. bkan nyer aku taknak asuk tuisyen tapi aku miskin nak bayar dengan apa? skolah pun stakat tingkatan 5 je.

    pasal lias cakap tak ada siapa sudi membantu.. saya juga nak tegur pasal penghuni forum ni.. kadang kadang perbincangan dalam ni lari jauh dari topik yang dibincang.
    sebabnya lebih ramai yang mengutuk orang yang bodo macam saya nih dari mengajar. sampai ada gelaran tukang komen paling kejam skali hehehe.

    kadang kadang kita fedap ngan soalan yang sama ditanya ..tapi jangan lar nak marah.. kan lebih baik diam jer .walaupun dunia internet ni dalam bahasa ingeris tapi yang guna internet ni banyak yg buta terus kadang nak buka email yahoo ikut bahasa melayu pun dia tak faham. ini btul ni aku tak tipu.

    jadi kalau ada yang marah dengan soalan bodoh ker soalan kurang pandai ker.. harap bersabar.. mungkin suatu hari anda akan duduk ditempat orang yang kurang pandai ini bertanya.

    ok lar nak nangis dlu lar ...

  11. #11
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    ingat kita org kat sini reti sgt kat bahasa inggeris tu. Tapi kira org tak harapkan org lain nak suap. Usaha sendiri, jgn semua nak harapkan org. Kalau semua nak tunggu bantuan org, sampai bila nak berjaya. Kalau rasa tak boleh jugak, mungkin bidang ni bukan bidang yg sesuai utk korang la kot. Cuba la buat benda lain yg korang bagus dan sesuai dengan kemahiran. Setiap org ada kelebihan dan kekurangan.

  12. #12
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    KL
    Posts
    435
    Rep Power
    184
    zube, takde orang nak marah-marah kat sini. Kita ni satu komuniti bangsa Malaysia.
    Percayalah, kita pun nak tolong orang senegara tapi kalau nak tanya soalan, kenalah betul-betul. Misalnya, soalan "camne nak set tax dia blah blah". Apa yang blah-blah tu? Soalan kena direct dan tepat.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    Tukang komen terkejam?

    Sekejam2 saya, sudah berpuluh2 orang jika tidak ratusan "Yang kuat dan bertekad usaha" telah berjaya hasil dorongan dan kritikan ZALIM saya pada sesetengah orang, atau CABARAN bagi mereka yang faham..
    Yang gagal ialah orang yang sememangnya lemah dan asyik bergantung harap pada pertolongan orang bahkan ramai lagi daripadanya adalah dari jenis :
    1 - Mintak tolong tak putus-putus.
    2 - Mempergunakan pula orang yang menolongnya.. (kalau jenis pompuan plak ingat macam orang nak kat dia plak kalau orang tu tolong).
    3 - Buat alasan bodo = tak pandai BI, tak faham.. tanya macam la dia lawa / hensem / orang suka sangat.
    4 - Jenis melayu yang bertongkat.
    5 - Lepas tuh suka menyalahkan orang tak tolong.

    So berbalik pada target.. saya tidak kata saya bagus dan hebat. Tapi saya sangat percaya, ramai yang kelihatan hebat di online ini adalah rata-ratanya mereka yang bersungguh-sungguh dan berusaha samada dengan diri sendiri dan menghabiskan bukan sedikit wang!. Kalau anda nak kata saya takde duit untuk pergi ke kelas tuisyen.. naaa... saya bet, awak takkan lokek langsung buang RM100 untuk awek / kekasih anda setiap bulan anda berjoli-sakan setidaknyaa Rm100 setiap bulan bukan? ..

    Alang, saya, dan beberapa orang lagi, tidakkan lokek menolong ORANG YANG TELAH MEREKA NAMPAK BERSUNGGUH, bahkan menganggap rakan sealiran yang BERBALOI untuk dibantu kerana mereka tahu dia bukan MAIN-MAIN macam budak2 lain. Saya pun.. kalau ada orang mintak ajar Photoshop, biarpun dia EMPTY in design.. saya akan ajar dia.. sampai boleh jadi designer yang baik.. TAPI KALAU BELUM APA2 dah cerita SAYA TAK ADA CD PHOTOSHOP laa.. kat mana nak cari.. SAYA BUNUH dia kalau boleh.. sebab bende camtuh pun dia taknak usaha..

    Saya juga pernah "Learn From The Best" at least.. contoh terhebat = Irfan Khairi (my past freelancer punya tukang kasi project = tahun 2002)..
    Korang tau bagaimana dia ajar aku flash?.. Dia ajar aku "cara-cara dan teori".. Selebihnya fahami sendiri!. .

    Sebab yang utama ialah minat, jangan fikir duit dulu. Orang kita ramai gagal sebab tak pernah nak minat dan berusaha.. tapi MAHU DUIT DATANG DENGAN SENANG!.. ITULAH MELAYU..

    mekasih..
    Last edited by mysticmind; 28-02-2006 at 12:18 PM.

  14. #14
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    695
    Rep Power
    208
    well said mysticmind.

    So pada yg berkenaan tu, jgn ambil hati yer. Kita org ni willing nak tolong sesama malaysian ni, tapi dgn syarat org yg nak ditolong tu pun kena sungguh2 la. Jgn ada attitude "dapat takper tak dapat pun takper, dah nasib". Kalau macam tu attitudenye alamat tak dapek la den nak nolong

  15. #15
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    Malaysia Boleh ,

    zube, takde orang nak marah-marah kat sini. Kita ni satu komuniti bangsa Malaysia.
    Percayalah, kita pun nak tolong orang senegara tapi kalau nak tanya soalan, kenalah betul-betul. Misalnya, soalan "camne nak set tax dia blah blah". Apa yang blah-blah tu? Soalan kena direct dan tepat.
    semangat macam ni lah kita perlukan hehehee

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. macam mana nie
    By syedafiq in forum Website Programming
    Replies: 5
    Last Post: 26-12-2006, 09:20 PM
  2. XML : macam mana nak insert new record?
    By therion in forum Website Design
    Replies: 21
    Last Post: 23-04-2005, 09:20 AM
  3. Macam mana nak buat fail pdf
    By zxc in forum Mamak Stall
    Replies: 16
    Last Post: 12-04-2004, 09:42 AM
  4. Macam mana nak buat button macam ni
    By zxc in forum Graphic Design
    Replies: 11
    Last Post: 22-03-2004, 08:17 PM
  5. macam mana nak wat checkbox
    By mas83 in forum Website Design
    Replies: 3
    Last Post: 28-01-2004, 08:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112