Results 1 to 3 of 3

Thread: tolong!! saya budak baru belajar

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    kl
    Posts
    55
    Rep Power
    0

    Angry tolong!! saya budak baru belajar

    kepada semua yg terer - terer
    Saya budak baru belajar...

    macam mana nak buat web yg boleh terima kad credit payment

    sory ye, soalan bodoh

    saya baru je berjinak-jinak buat web ni.. xde pengalaman langsung.. baru je belajar..

    jadi saya pon langan web hosting kat kwn saya..nak belajar web design dan pakai web hosting sekali

    ni tentang serba sedikit pasal web hosting saya yg saya langan

    (harga xpayah cakap laa.. murah sangat tapi kawan2 kata bagus)
    emm..100MB 10Gb bandwith RM80/setahun (ni bukan promosi)
    ada 3 bulan moneyback garenti..

    control panel web saya pakai c panel 9.2 + fantastico
    kat fantastico tu ada byk sgt preinstall
    saya xtau nak pakai mcm mana..byk sgt dan mcm2 ada..xtau guna pon..sory saya bdk baru balajo.. bi pon xpandai

    tolong saya yerr

    jgn laa pulak hentam saya..

    saya join ni pon nak belajar dari korang yg dah terer..

    harap maaf yerr soalan2 bodoh saya..

    ada sapa nak tolong jadi mento saya..

    bagi tip,atau leason..apa2 je laa pasal flash,html...

    belajo selagi tuhan tak tarik nyawa saya..amin..

  2. #2
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Penang
    Posts
    161
    Rep Power
    187
    To accept credit card, you must have a merchant account. It all depends the product/service you giving.

    If only small transaction of money, you can try PayPal. If selling those E-book/ Affiliate stuff, u can try ClickBank. If you need to transact large sum of money, you can invest to get a proper merchant account such as 2checkout or worldpay
    hope this help
    Exabytes -- Linux, Windows 2003 & Cold Fusion Hosting | Domain

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Selangor
    Posts
    20
    Rep Power
    0

    Thumbs up Awak perlukan Merchant Account

    Untuk menerima kredit kad untuk website, awak perlukan satu merchant account. Contohnya macam PayPal atau 2checkout.

    Untuk tengok senarai merchant account yang awak boleh gunakan, lawati laman web ini:
    http://www.best-domain-hosting-guide...way-links.html

    Kalau lawati dari website http://www.best-domain-hosting-guide.com klik butang 'Valuable Resources', kemudian butang 'E-Commerce Solutions', kemudian butang ' Payment Gateway'.

    Harap membantu.


    rosmini

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hello, saya budak baru belajar..
    By jorizal in forum Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2008, 11:27 PM
  2. saya budak baru belajar......
    By kering01 in forum Member Introductions
    Replies: 3
    Last Post: 06-10-2007, 07:07 AM
  3. saya budak baru belajar..
    By Linn_jie in forum Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 14-09-2007, 02:14 PM
  4. Hello from me...saya budak baru belajar..
    By moteto in forum Member Introductions
    Replies: 4
    Last Post: 22-09-2006, 04:13 PM
  5. Boleh tak tolong masalah ni.Aku baru belajar....plizzz
    By azkaed_muslim in forum Website Programming
    Replies: 8
    Last Post: 21-07-2005, 12:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32