Results 1 to 4 of 4

Thread: aku nak tanyer laaa

  1. #1
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    cheras
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Question aku nak tanyer laaa

    macam register form tu, register information nak simpan kat maner? macam maner nak link kan dia, katakan aku nak buat satu form untuk user name ngan password, kat man aku nak simpan? macam WM nilaa contohnya. terima kasih.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    ade dia cara...
    1. Simpan dalam database seperti MySQL, MS SQL, Oracle, etc
    2. Simpan dalam flat file atau text file...

    kalau ade cara lain tuh leh la bagitau.. aku tahu 2 cara jer nie...
    .:burnz:.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    277
    this is advanced scripting..

    mula-mula kene PHD dalam HTML dahulu..
    hehehe.. maknanya.. mula2 kena tahu guna HTML sepenuhnya..
    sebab bile nak masuk bab diatas, anda akan lebih kepada Manual Coding..

    Fahami bagaimana buat form.. input type dan sebagainya..

    selepas tuh, perlahan2 belajar php, atau cgi, atau advanced scripting language.

    ok?..

  4. #4
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    214
    nak senang buat form, guna Microsoft Frontpage atau Macromedia Dreamweaver. nak link ke database tu ikut cakap mysticmind + asp, coldfusion dll.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tolong laaa..........
    By nurulmajdi in forum Website Programming
    Replies: 8
    Last Post: 03-03-2004, 04:42 PM
  2. nak tanyer camner nak setupkan php,IIS,Ssybase
    By kasih in forum Website Programming
    Replies: 12
    Last Post: 02-10-2002, 03:19 PM
  3. aku nak tanyer laaa
    By AWAi in forum Mamak Stall
    Replies: 0
    Last Post: 20-06-2002, 06:16 PM
  4. aku nak tanyer
    By AWAi in forum Mamak Stall
    Replies: 0
    Last Post: 20-06-2002, 06:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112