Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 16 to 30 of 31

Thread: Saya nak jadi freelance...

  1. #16
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    aaaa....

    html sikit-sikit..
    buat blog...


    tue ja kot...cek site saya kat bahagian signature.

  2. #17
    Join Date
    May 2007
    Location
    Anywhere
    Posts
    98
    Rep Power
    153
    boleh aku tengok blog2 yang dah ko buat?
    aku dah cek site kat siggy ko tu..

    apa kata ko buat website rasmi utk bisnes freelancer ko tu.
    cthnya mcm aku punye: Balootisme | Malaysia Professional Web Designer and Web Development

  3. #18
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Selangor
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Syahrizal View Post
    Tima kasih.
    Jadi encik Baloot tak mau try jadi first costumer saya ka.
    hehe...

    Saya saja ja nak sembang-sembang kat sini.Tue yang melalut macam-mcm nie.Thanks for da information....

    Sapa nak jadi costumer saya wei...
    main banyak Syahrizal nie..;P

  4. #19
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    Apa kata saya hire encik Baloot untuk buat laman web kedai buku saya.Satu laman web macam OpenDNS nie berapa encik charge saya.

    Saya teringin nak jual buku tapi taktau nak install shopping chart.Buleh tak encik buat guna magento. Dan template guna jomlaa.Berapa harga dia a...

  5. #20
    Join Date
    May 2007
    Location
    Anywhere
    Posts
    98
    Rep Power
    153
    aku boleh buat web ecommerce. guna joomla.
    aku tak guna magento sebab aku rasa joomla lagi best.
    boleh letak lain2 components, boleh integrate ngan blog, forum, artikel2, web n lain2 lagi la.. hahha..

    klau ko berminat n serius nak buat, boleh kontek aku di no 017-3727720 @ yahoo messenger aku: husqvarna_mx

    harga tu boleh runding. depends pada apa yg ko nak n function2.
    aku skrg ada kat kotabharu, 26hb aku g KL.

  6. #21
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    Buat macam OpenDNS nie
    Boleh ka.Wuiyoo terrer aa hampa nie.

    Saya nak try jual buku macam laman web nie.Kos dia brapa aa.
    Saya pun freelance(tak bertauliah) jugak.Baik saya buat sendiri kan.
    Tapi buat dengan software apa ya.Saya microsoft frontpage buleh la.

    Modal dia hampa rasa berapa ya...

  7. #22
    Join Date
    May 2007
    Location
    Anywhere
    Posts
    98
    Rep Power
    153
    aku buat bukan guna software.
    aku guna CMS Joomla.
    satu platform open source untuk content management system.
    klau ko nak buat sendiri pun boleh.
    nak upah aku pun boleh.
    ko nak target mana?
    malaysia @ oversea @ dua2 sekali?

    modal tu boleh discuss.
    ko nak low budget boleh. low budget pun lebih rm1k.
    sistem pembayararn tu guna paypal n credit card.

  8. #23
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    rosak budak2 skang nih...

  9. #24
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    Apa pulak encik Mistikmind nie.
    Saya cuma nak try buat sendiri ja.Itupun marah ka.

    Saya teringat masa dulu ada sorang moderator digelar pengkritik terkejam kan.Lebih kurang lagu tue la bunyinya.

    Saya harap encik Mystikmind tolong bagi komen dekat threads "How to use Google Adwords" sebab saya tak berapa reti la control panel dia.Saya dah fedup dan nak resign benda tue.Rasa-rasa dapat balik tak duit kita.

    Buat Encik Baloot pun saya harap tolong la ajar pasal Google Adwords kat saya.Saya amat memerlukan pertolongan encik.Dan boleh tak encik ajar saya step by step dari stage asas untuk buat laman web saya nie.

    Terima kasih.

  10. #25
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    278
    1 - kurangkan bertanya dan merepek.
    2 - banyakkan membaca (sampai paham!).

    boleh?

  11. #26
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    Terima kasih...Saya cuba ya

  12. #27
    Join Date
    May 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    freelance ni banyak cabaran. Ilmu dalam business dan people communication ke kuat. Kena tebal muka jumpa orang untuk cari peluang. Kena ada banyak contact.

  13. #28
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    PB
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Smile

    Apa requirement yang saya perlu ada untuk apply.
    Itu bergantung kepada freelancer yang Rizal nak jadi. Contoh2 freelancer di internet ialah; penulis blog, penulis artikel, web developer.

    Jadi, kemahiran yg Rizal perlukan sudah tentulah yg berkenaan dngn kerja freelancer yg ingin ceburi.

    Paling mudah sekali, ialah penulis blog atau penulis artikel. Tetapi kemahiran dalam bahasa English adalah sesuatu yg perlu.

    Nak apply kat mana ya.
    -Elance.com
    -or just search for "freelance job" at Google

  14. #29
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kuala Lumpur...
    Posts
    417
    Rep Power
    190
    Thank you...
    Saya nak jadi freelancer web builder kot...
    Saya dah dapat beberapa projects termasuklah projek yang client bagi... Macam tak percaya depa nak suruh budak SPM mcm saya buat website depa...

    Alhamdulillah la sebab saya dah start kerja saya... Saya harap akan ramai lagi yang jadi client saya in the future... Tapi berapa harga yang freelance charge bagi sebuah website yang intermediate for business ...

    Saya masih tak tetapkan harga fixed sebab tak tahu harga semasa ...

  15. #30
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    PB
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Rizal, betul ke ko buat web guna front page je?
    Cuba la guna Joomla sebab sekuriti die tinggi dan lebih senang utk di managekan.

    Harga bagi aku kalu sekadar guna Joomla + plugin percuma, RM200 dah mahal dah (tak termasuk hosting).

    Bukan susah pun nak setupkan site guna joomla.

    Tapi kalau template tu kita yg design sendiri dan khas utk site tu, boleh mintak mahal lagi.

    Pastu boleh masukkan lagi harga utk maintainance.

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. saya orang baru di sini . nak kongsi web site saya sama kamu
    By Incube in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 22
    Last Post: 13-06-2009, 03:22 AM
  2. Saya nak beli ebook tu tapi..saya tak mampu.
    By labybirth in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 03-04-2009, 10:49 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: 10-12-2008, 12:06 PM
  4. tak jadi jugakkk....
    By miss_tlot in forum Website Programming
    Replies: 2
    Last Post: 31-07-2003, 10:18 PM
  5. apa dah jadi?????
    By ergoomo in forum Website Design
    Replies: 2
    Last Post: 25-07-2003, 01:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112