Results 1 to 11 of 11

Thread: khas utk peminat coke & pepsi !!!

  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    -
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    khas utk peminat coke & pepsi !!!

    assalamualaikum,
    almost of u had known about that but i just wanna to share to those yg x tahu lagi...Aper salah nyeer berkongsi perkara yg saya rase penting utk keselamatan & kesihatan kita sumer...
    ------------------------------------------
    last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat mesir > dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni > datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan > secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dia nak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg taknakle mandul! and kalau korang
    pernah terima forwarded email pasal bertapa > acidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) > and boleh buat cuci toilet! and for ladies, kalau
    minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & at that time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan? therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies, pls stop drinking & buying coke & pepsi. > Allahuakbar!
    Last edited by nuha; 02-06-2002 at 12:43 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    SoObHanG JhaYa
    Posts
    501
    Rep Power
    226
    damn jews!!!
    <form name="jump">
    <select name="menu" onChange="location=document.jump.menu.options[document.jump.menu.selectedIndex].value;" style="border:1px #393F31 solid;color:#393F31;font:10px Verdana;font-weight:bold;" >
    <option value="0" style="background: #9CC8FE" selected>*SELECT-LINKS</option>
    <option value="http://www.gengturbo.org/" style="background: #FF0000">GENGTURBO</option>
    <option value="http://www.phixelgrafix.com/" target="new" style="background: #C6D607">PHIXELGRAFIX</option>
    <option value="http://dailydigital.phixelgrafix.com/" style="background: #FCBC45">OLD-BLOG</option>
    <option value="http://www.mesrahosting.net/" style="background: #FF99CC">WEBHOSTING</option>
    </select>
    </form>

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    215
    aku pernah dengar tentang ni.....

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    MLK
    Posts
    119
    Rep Power
    220
    ada bukti ke benda2 ni? sebab saya cuba takboleh pun cuci toilet saya guna coke @ pepsi.

    Jangan sebarkan benda2 tak betul, betul ke takde jual pepsi dengan coke kat israel, emm.. macam mustahil jer.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    -
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    a'kum, up 2 u , nak percaya ker / x, tapi saya dpt dari reliable source....kalu x cayer, gi lah try buat xperiment kat chemistry lab utk proof kandungan dlm coke & pepsi...
    hehehe..r0kawa...bagus nyer awak...awak curah coke/pepsi tu sket sgt kot...curah bbyk sket...ahaks....

  6. #6
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    epox
    Posts
    432
    Rep Power
    228
    yang aku tau la, bapak aku pernah email coke punya company, depa ngaku ade ckit alkohol dalam tu yang tak cukup untuk memabukkan orang. Tapi pepsi takde. So, ikut islam, walaupun ade sikit alkohol, tetap haram. Contohnya, korang ade segelas susu, bubuh setitik air kencing, nak minum tak? unless korang tak tau, korang minum la, kalau tau, eeeeeeeee...
    Munzir + "/^[Hh](a)(z)\1\2[iI]$/"

  7. #7
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    -
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    a'kum,
    yark!!!

  8. #8
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    -
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    a'kum,
    yark!!!

  9. #9
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Borneo Island
    Posts
    44
    Rep Power
    0
    'Tis hard to believe, I think. But if it is true, then some action should be taken, especially by the gov. But can you really believe this thing? If their only targeting muslims, then why there're selling coke and pepsi to others?
    RICK -

  10. #10
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Jail
    Posts
    228
    Rep Power
    226
    kekadang email yg dihantar tak boleh dipercaya sangat sebab ada sesetengah pihak yg cuba sabotaj produk org lain dengan menyebarkan email... kalau nak keyakinan, tanya jabatan agama islam atau tanya sendiri company pembuat barang tuuu...

    dulu pernah tersebar email menyatakan yg pringles dan apatah produk biskut lain tak boleh dimakan sebab ada lemak babi, tapi semua tu ternyata palsu selepas pihak embassy malaysia di korea membuat siasatan dengan menghubungi pelbagai pihak.

    so, tak semua email boleh dipercayai... pandai2 laa fikir..

  11. #11
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    78
    Rep Power
    221
    yg nak minum, minum, yg tak nak sudah, yg penting, air nih banyak gula, so happy kencing manis..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pepsi refuses Coke formula
    By genzy in forum Mamak Stall
    Replies: 7
    Last Post: 26-06-2007, 04:40 PM
  2. website baru ni hanya khas untuk bincang perniagaan jer
    By asamad in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2006, 11:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31