Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: How many Webmaster's Care About Viewing On Netscape?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280

    How many Webmaster's Care About Viewing On Netscape?

    Mostly..
    mostly website today..
    designed in Dreamweaver.. or others WYSIWYG program.. Looking SOOOOO GOOD in Internet Explorer..

    However...
    When trying / viewing on NEtscape..
    U know what?.. U like a BEGINNER. NEWBIES in web designin'.. HUhhh..

    So.. i wat to make a survey..
    How many webmaster's care about this..
    Let discuss...

  2. #2
    ChEf_N|3aM Guest
    aku benci netscape........ terutama netscape 6....

    sekarang nie dah ramai orang suka pakai IE.... lagi senang.....

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    229
    personally .. i dont :P

    but i will try my best to at least make it look good in other browser (that is including netscape). otherwise i just detect the type of the browser and redirect it to suitable page ...
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    -lostworld-
    Posts
    102
    Rep Power
    226
    mmmm.... aku pun tak ingat bila last skali aku bukak netscape....

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    KL
    Posts
    95
    Rep Power
    217
    Netscape dulu memang glamour. Tapi sekarang, IE lebih hebat dari netscape. Site mana ntah aku refer, IE lebih baik dari netscape tu. Actually, projek aku guna vb script.... so aku guna IE sebab netscape tak support vb script.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    27
    Rep Power
    0
    IE takde masalah kalau ramai user guna PC.
    Camne dengan Mac user???
    Tapi kite prefer IE.
    HaniSaidi

  7. #7
    ChEf_N|3aM Guest
    Mac user pakai ape sebenarnya???? netscape jugak ke??

  8. #8
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OCed
    Posts
    252
    Rep Power
    229
    aku raser takder massalah ngan mac user la .. diorang pun pakai IE (thehehe ... oh you didnt know ??).

    masalahnya sekarang bagi pengguna os berasaskan UNIX nih ... maybe diorang leh pakai opera yg baik sikit dari netscape. walopun IE leh run dlm linux ngan WINE tapi tak bagus sangatlah ... ntah mender yg MS buat ... still tak memuaskan hati display dia.

    anyway .. AOL nak tukar browser pengguna dia dari IE kpd Netscape (sbb AOL dah beli netscape) and guess what ... maybe lepas nih kalau target user korang dari amerika kena consider jugak netscape
    I can't affod to have a signature here, can somebody sponsor me a signature ?

  9. #9
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    73
    Rep Power
    220
    yeah... we must othink about ppl usoing *nix oses...


  10. #10
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    a state of mind
    Posts
    98
    Rep Power
    225
    netscape is still a significant part of the browser world.. support it, if only to break microsoft's monopoly. u dont have to support all versions of netscape.. maybe just concentrate on ns6.
    geekrawk

    {wt} - angry middle finger
    http://geekrawk.wordpress.com

  11. #11
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Klang
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    i've always try to design site that is best viewed in any browsers at any resolutions
    when i design, i will check it using IE, Mozilla and Netscape and make sure all 3 browsers will see the same thing .. and my design will make sure user with 640*480 resolution will not need to scroll left or right .. and people with big monitor will not have half the webpage covered with white spaces... i will try to design the site to make full use of people's monitor space .. and yet smaller monitor will view it without problems ..

    does anyone adopt this rule when designing?

  12. #12
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    BTHO
    Posts
    775
    Rep Power
    240
    hehehehe...netscape? I really HATE it...don't even bother whether my site is compatible with it or not.

    http://www.ihatenetscape.com

  13. #13
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    ttdi
    Posts
    130
    Rep Power
    226
    dulu aku memang try my very best untuk buat my site compatible for both browsers .... tapi lama-kelamaan, apa yg aku buat ialah to make sure my site look ok in netscape, kalau IE tak kesah sebab memang takde masalah pun...

    dulu aku guna ns4 so memang banyak bugs, especially bila aku start guna css... memang buruk kalau view kat ns...

    aku mengaku dulu memang aku support ns gila-gila (kan menj, kan? ), tapi aku sedar sekarang yg navigator memang satu browser banyak bugs yang dan mendatangkan banyak masalah (at least for ns4, aku belum try nak view my sites guna ns6)

  14. #14
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    280
    hehe..
    sebelum nih aku pun mmg suka netscape..
    dulu dia best.. skang tak lagik..
    tapi..

    tuh laa.. sebagai seorang webmaster yang berkaliber. ( eceh ) ..
    apatah lagi kita yang berada di WEBMASTERMALAYSIA.com

    maka wajib suka atau tidak.. netscape tidak boleh diketipikan..
    We must be and show PROFESIONAL / PROFESIONALISME..

    tak kire camner pun.. mmg netscape tak akan dapat seperti mana IE.. tapi sekurang2nya tak la pecah sana pecah sini..

    kurang2nya Nampak OK kat netsape pun dah memadai..

    Ok here's some aku punya./. yang asal sikit punya buruk kat Netscape.. jenuh aku try edit last2 OK sket.. just some CSS yang tak dapat ngam..

    www.pergh.com/site ( letih giler nak match )

  15. #15
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    ....
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    I care the least


    lagi pun now mac has a good IE6 which is very much similliar to win IE6 in looks....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 20-08-2009, 09:18 AM
  2. Webmaster's Profit Pak percuma. Tak payah beli/join mlm
    By eztemplate in forum Revenue and Monetization
    Replies: 2
    Last Post: 14-06-2006, 11:56 AM
  3. NEW Netscape 8 Browser: Discuss
    By unclejim in forum Mamak Stall
    Replies: 2
    Last Post: 29-05-2005, 01:33 AM
  4. A webmaster's responsibility
    By fred in forum Mamak Stall
    Replies: 13
    Last Post: 05-03-2005, 06:54 PM
  5. Netscape 4.7 and audio links
    By kelly001 in forum Website Design
    Replies: 1
    Last Post: 07-06-2002, 10:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32