Results 1 to 4 of 4

Thread: cam ner nak dptkan jenis tulisan adobe photoshop?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    37
    Rep Power
    0

    cam ner nak dptkan jenis tulisan adobe photoshop?

    cam ner nak tambah jenis tlisan kat photoshop? aku punyer skit...
    ader cara2?
    http://gnesop.com
    blog Riwayat Hariku

  2. #2
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Setia Alam, Selangor
    Posts
    179
    Rep Power
    186
    Camne nak tambah ke, camne nak cari font?

    Nak tambah font supaya ada kat photoshop dan juga program2 lain yg guna font, copy font ke dalam system font folder. Kau guna OS apa? Kalau Windows, dalam control panel ada font folder tu.

    Kalau nak cari font baru, banyak website ada. Cuba Google "freeware font" atau pegi je kat www.freewarefonts.com. Hati2 jangan 'tercuri' font yg ada royalty atau copyright.
    budding junior commentor

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    211
    Download semua font baru2... lepas tu install. Klik Control Panel > Fonts > File >Install new fonts... cari la kat mana direktori tempat letak fonts tadi yg baru download.

    Restart Photoshop after that
    (Photoshop akan slow sikit masa start-up kalau terlalu banyak font)

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    37
    Rep Power
    0

    terima kasih

    time kacih atas tunjuk ajar
    dah dpt dah.
    http://gnesop.com
    blog Riwayat Hariku

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. using pen tool (adobe photoshop)
    By xtau in forum Graphic Design
    Replies: 13
    Last Post: 13-01-2014, 11:48 AM
  2. Adobe Photoshop 7.0
    By ChEf_N|3aM in forum Graphic Design
    Replies: 18
    Last Post: 12-12-2013, 06:03 PM
  3. Adobe photoshop cs4 can make flash banner or not?
    By yhanlee in forum Graphic Design
    Replies: 5
    Last Post: 01-12-2009, 08:50 PM
  4. Adobe Photoshop World Asia 2006
    By donut in forum Graphic Design
    Replies: 2
    Last Post: 04-07-2006, 01:15 PM
  5. Adobe Photoshop CS (Counter Strike?)
    By mysticmind in forum Graphic Design
    Replies: 10
    Last Post: 29-01-2004, 04:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39