Results 1 to 2 of 2

Thread: erm... baru nak blajar bole tolong??

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Terengganu
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    erm... baru nak blajar bole tolong??

    Sapa tahu camner nak buat garis garis kat gambo ginih camner

    nih contoh kat bawah nih

    http://www.janpeters.net/pics/wallpapers/background.jpg


    nak buat garis garis yang putih tuh kat gambo camne ek???

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    275
    banyak sangat garis kat dalam gambar tu..
    saya tak tahu garis mana satu yang dimaksudkan..
    tambahan pulak tak tahu apa softwarwe yg anda guna, tahu guna dan pakar guna..

    lainkali cuba tanya dengan elok2 dan lengkap keterangan .

    kalau yang dimaksudkan garis latar tuh yang berkotak2 tuh..
    cara dia secara ringkas camnih. (Photoshop)
    buat pattern dalam photoshop untuk kotak2 tuh..
    Edit define pattern..
    kemudia select area.. dan Fill Pattern..

    Kalau yang dimaksudkan dengan garis lengkung2 tuh..
    dalam photoshop terlalu sukar bagi orang tak master dia nak buat..

    yang pastinya.. garis2 halus tuh adalah Frameline dari pada software 3D seperti Studio Max / Lightwave etc..
    Err WireFrame..

    Sekian..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Y tak bole access my thread previously...(insert multiple row)
    By emnieysh in forum Website Programming
    Replies: 1
    Last Post: 10-04-2008, 10:30 AM
  2. Tolong!Tolong!! Urgent giler nie...
    By Apit in forum Website Programming
    Replies: 4
    Last Post: 29-03-2008, 05:35 PM
  3. Boleh tak tolong masalah ni.Aku baru belajar....plizzz
    By azkaed_muslim in forum Website Programming
    Replies: 8
    Last Post: 21-07-2005, 12:48 AM
  4. tolong!! saya budak baru belajar
    By xhensem in forum Mamak Stall
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2004, 04:20 PM
  5. baru...
    By megat_online in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 6
    Last Post: 05-11-2003, 08:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39