Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Tanya apa saja tentang design grafik : photoshop

  1. #1
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279

    Tanya apa saja tentang design grafik : photoshop

    Sesiapa yang ada minat dan nak belajar design dengan saya.
    berkesempatan dalam bulan Mei ini saya Free / really free time. so maybe saya boleh bantu sesiapa yang berminat.

    Adobe Photoshop 7 sahaja.
    let say it :
    Free Live Adobe Photoshop 7 Tutorial Online - May 2003

    Sila lah kemukakan apa2 soalan baik dari :
    Membuat web button, interface sampailah ke super impose dan design2 yang lain. saya cuba membantu termasuk dengan image2 berkaitan sekali.

    :: Level - Basic sampai Semi Advanced!

    Anyone?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    salam


    nak tau tutorial wat interface yg cun sket .. macam wat design yg berteknologi but simple ..

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    215
    tutorial live lagi online ni kat mana, sini ke?
    semi-advanced tu, mcm mana, cth plz!

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    Originally posted by xperts
    salam


    nak tau tutorial wat interface yg cun sket .. macam wat design yg berteknologi but simple ..
    berteknologi tinggi tuh ko maksudkan camner?
    buh 512 ram ker? :P
    ke camner tuh..

    sebaiknya kalau boleh disertakan contoh image atau website.
    senang sikit aku nak tolong.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    Originally posted by ardiles
    tutorial live lagi online ni kat mana, sini ke?
    semi-advanced tu, mcm mana, cth plz!
    ermm...
    live tuh takdak laa live sangat..
    tapi lebih tepat kalau dikatakan = dijawab dengan segera
    ( walaupun tak berapa nak segera )
    ermm bantuan dan panduan secara langsung gitu.

    semi advanced? erkk aku saja suka2 bubuh..
    bererti saya cuba bantu pada tahap tertinggi yang saya mampu - ( pada penilaian skill diri aku rasa aku masih belum sampai ADVANCED design / skill ) cume bleh laa gitu2


    yeah.. anyone again?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    test besi test. design teknologi tinggi?
    Attached Images Attached Images To view attachments your post count must be 0 or greater. Your post count is 0 momentarily.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    31
    Rep Power
    0
    besh besh besh ajarla camana nak buat tu
    ++--[N]W|dZ™--++--Beauty |S |n the eYe of Its beholder--++ <p>Distinctively... <a href="http://widz.cjb.net">http://widz.cjb.net</a>

  8. #8
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Borneo Island
    Posts
    44
    Rep Power
    0
    good for you, mystic. that's what we want
    RICK -

  9. #9
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279
    takdak soklan lebih specified ker?
    umum sangat ?.. ada yang serius betul ke nak blajar nih?
    mysticque ( wah! ko curik nick akooooo ! wahahha ) ..

    ermm.. still looking for serius and comitment one )


  10. #10
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    e'eh

    e'eh e'eh silap tu...
    aku dah guna nick ni sejak 1999 lagik!!
    biasala kena penangan x-men..
    ni dah kuar xmen 2..huhu syoknyer rasa!!

    anyway mysticmind aku serius nak belajar..ko ajarla camana nak buat font semi-advance tu
    ++--[N]W|dZ™--++--Beauty |S |n the eYe of Its beholder--++ <p>Distinctively... <a href="http://widz.cjb.net">http://widz.cjb.net</a>

  11. #11
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mystic Kingdoms
    Posts
    2,749
    Rep Power
    279

    Re: e'eh

    Originally posted by mystique_nw
    e'eh e'eh silap tu...
    aku dah guna nick ni sejak 1999 lagik!!
    biasala kena penangan x-men..
    ni dah kuar xmen 2..huhu syoknyer rasa!!

    anyway mysticmind aku serius nak belajar..ko ajarla camana nak buat font semi-advance tu
    heheh :P
    ye jer la miss mistique ( wah.. ko bleh tukar2 rupe gak ker? ) best tuh.. ahaks.

    ermm.. so kita nak mulakan tang mana dulu tuh?
    beri saya lebih jelas soalan dan objek contoh yang nak dibuat. senang sket gitu

  12. #12
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    215
    ooo... camtu ke semi-advanced?
    nantilah aku tanya, x der soalan lagie!

    teknik yg 3d takde ke?

  13. #13
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    -lostworld-
    Posts
    102
    Rep Power
    225
    try check http://www.webteknique.com/
    banyak free action utk buat type effects

  14. #14
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Kamunting, Perak
    Posts
    640
    Rep Power
    215
    teknik yg 3d takde ke, teks ke grafik ke?

  15. #15
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    36
    Rep Power
    0

    [b]LOOKING FOR WEB DESIGNER (FREELANCER)[/b]

    LOOKING FOR WEB DESIGNER (FREELANCER)

    Any interested candidate please contact

    Lee Victor
    Icon Signature Sdn.Bhd
    Suite 152-4-13 & 14, 4th Floor,
    Maluri Complex, Jalan Jejaka,
    Taman Maluri, 55100 Cheras,
    Kuala Lumpur, Malaysia.
    Tel : 03-9200 7082 (7 line)
    Fax : 03-9289 1195
    H/p : 012-3876862

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hasilkan Grafik Hebat
    By zulyunus in forum Graphic Design
    Replies: 24
    Last Post: 13-05-2009, 04:05 AM
  2. [WTS] DVD sumber grafik & alatan untuk photoshop & illustrator
    By baloot in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 19-04-2009, 01:39 AM
  3. Tentang PHPnuke !!
    By SaifulCrewZ in forum Website Programming
    Replies: 5
    Last Post: 09-12-2008, 10:25 PM
  4. Ilham Grafik Studio - Low Cost Web Design Packages
    By IlhamGrafik-IGS in forum Other Webmaster-related Services and Promotion
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2007, 09:23 AM
  5. Saja nak korang kutuk
    By msalleh in forum Websites Review and Suggestion
    Replies: 3
    Last Post: 13-05-2006, 09:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32