Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Searching for shopping cart

  1. #1
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Malaysia
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Searching for shopping cart

    Assalamualaikum,

    Ada tak sesiapa yang tahu shopping cart yang mudah dipasang dan mempunyai banyak function ? Maksud saya,tanpa mengubah source code yang sedia ada.

    Kalau boleh shopping cart based on ASP atau PHP.

    Saya dah puas mencari dalam Google.Memang ada yang berkenan tapi saya ni takde kad kredit nak beli online.Lagipun produk tersebut mencecah hampir USD 1000 seperti X-cart.com

    Setakat nie,saya pernah guna CubeCart based on PHP dalam CPanel tapi saya terpaksa recoding source code dia untuk accept payment seperti Maybank2u.Agora shopping cart pun tak cukup functions.

    Biasanya online store kat Malaysia pakai software ape untuk bangunkan online store diorang ? Coding sendiri ke ? Saya tak khatam lagi bab-bab nak membangunkan online store nie.Kalau laman web biasa tu boleh la.

    Saya tengok korang semua nie ada online store ( jual web hosting ).Korang pakai script ape ? Saya rasa banyak script shopping cart khas untuk jual web hosting seperti zaygo.com.

    Anyone can help me ?
    Kalau boleh saya nak idea yang bernas sedikit la.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kluang, Johor
    Posts
    2,367
    Rep Power
    255

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Internet
    Posts
    300
    Rep Power
    193
    CubeCart e-comm
    osCommerce e-comm
    phpCOIN e-comm
    phpShop e-comm

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Malaysia
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Dah cuba tapi interface dia...macam skema sangat la.
    Oscommerce ade skin tak ?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    KL
    Posts
    27
    Rep Power
    0

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuching, Sarawak, MY
    Posts
    955
    Rep Power
    236
    For 1000USD, you might as well customize it. I bill RM3000 for http://www.excellencepackaging.com Fully customized whatever you want..
    www.Hive.my - Hive Hosting #1 East Malaysia Web Host!

  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Internet
    Posts
    300
    Rep Power
    193
    if u use oscommerce, i can integrate any skin/template you find in www.template.com.my for a minimal fees.

  8. #8
    Join Date
    May 2002
    Location
    Kuching, Sarawak, MY
    Posts
    955
    Rep Power
    236
    osCommerce is not that bad. You just really need to sit down & start working. It has lots of features.
    www.Hive.my - Hive Hosting #1 East Malaysia Web Host!

  9. #9
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    SJ, Selangor
    Posts
    189
    Rep Power
    193
    was wondering whether osCommerce able to have bulk order discount?
    It means when customers order goods above x amount it have y discounts or something like that.

    Do they have this features?

  10. #10
    Join Date
    May 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    No, standard oscommerce (MS2) doesn't have the quantity based discount.

    But i can add the feture in case you'll like to use the system at
    http://www.ecommerce-indonesia.com/i...hp?language=en

    It's a ready to use enhanced OSC based site include for a free centralized webhosting and upgrade. You are welcome to trial the system.

  11. #11
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Labuan & Kota Kinabalu
    Posts
    137
    Rep Power
    215

    Arrow

    Quote Originally Posted by K-C
    Dah cuba tapi interface dia...macam skema sangat la.
    Oscommerce ade skin tak ?
    Berkenaan Shopping Cart memang banyak terdapat samada FREE atau berbayar tapi untuk mendapatkan yang sesuai dengan business dan produk yang dijualkan agak susah tapi perlulah mencari dan mencuba setiap yang dirasakan sesuai dan selepas berpuas-hati bolehlah diterus gunakan atau dibeli.

    *Oscommerce Skin memang banyak tapi adakah Oscommerce sesuai dengan Shopping Cart yang anda perlukan?
    MyLabuan Hosting : Web Hosting and Domain Registration

  12. #12
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Malaysia
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    ok,

    Ada sesetengah web hosting provider tu,masa dekat order form.. ada ruang untuk buat payment pakai kad kredit.Lepas isi,dia akan bawak kita ke satu confirmation page.Pastu,dia terus charge kad kredit kita.

    Kebanyakan provider,dia akan forward ke laman web merchant seperti 2checkout.com

    Camana diorang buat ?

    Ada tips2 x ?

  13. #13
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Malaysia
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    explain skit..

    Tips? Tips camne tu?

    kalo yg ambik cc info pastu satu page utk confirm kn, maybe dia process cc sendiri ada merchant acc sendiri...

    kalo kena masuk cc info kat website lain (2checkout) itu dia guna 3rd party payment processor

  14. #14
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Ipoh,Malaysia
    Posts
    38
    Rep Power
    0
    OsCommerce or LiteCommerce.

    Or you could try to build a shopping cart of ur own by using dreamweaver. The tutorials are available on the net. My suggestion is try to starting something from sketch if u are young & have time. Don't too depending on the tools out there. Maybe you will invent something new

    If always using tools outthere u always will be a user, not creator

  15. #15
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Penang
    Posts
    308
    Rep Power
    195
    You can buy a template, it is not expensive.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. shopping cart
    By quachee in forum Looking To Hire
    Replies: 4
    Last Post: 20-07-2011, 12:42 PM
  2. Ecommerce Shopping Cart
    By philippebodart in forum E-Commerce
    Replies: 1
    Last Post: 18-12-2009, 04:48 PM
  3. New & Pretty Shopping Cart
    By wingwp in forum E-Commerce
    Replies: 3
    Last Post: 18-10-2009, 06:18 PM
  4. shopping cart
    By clieza in forum E-Commerce
    Replies: 3
    Last Post: 11-06-2006, 11:35 PM
  5. Free ASP shopping cart
    By alvinhan in forum E-Commerce
    Replies: 5
    Last Post: 16-01-2003, 01:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.0 RC1 PL1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113